Petities

Petities

08 augustus 2013 08 augustus 2013
Duurzaam op weg!

Duurzaam op weg!

Als Nederland klimaatverandering wil stoppen én gezonde lucht wil, moet er drastisch iets veranderen aan de manier waarop we ons verplaatsen. Verkeer zorgt voor bijna een kwart van de CO2-uitstoot in Nederland. Daarnaast is de Nederlandse lucht één van de vieste van Europa. Op de weg en in onze steden neemt de auto verreweg de meeste ruimte in. Ruimte die veel eerlijker verdeeld kan worden.

Lees verder...

Onze melk is niet houdbaar!

Onze melk is niet houdbaar!

Met onze melk is meer mis dan je op het eerste gezicht zou denken. Wist je bijvoorbeeld dat onze koeien Zuid-Amerikaanse importsoja te eten krijgen? Dat daarvoor oerwoud wordt vernietigd? En dat hiervoor Zuid-Amerikaanse boeren van hun land worden verdreven?

Lees verder...

Teken voor Fossielvrij energiebeleid in Nederland!

Teken voor Fossielvrij energiebeleid in Nederland!

Nederland loopt hopeloos achter met schone en duurzame energie. Tegelijk veroorzaken gasboringen steeds grotere problemen op steeds meer plaatsen in Nederland. Op het gebied van duurzame energiebeleid zijn we hekkensluiter van Europa! Terwijl daar juist alle kansen liggen, de innovatie, de banen, de onafhankelijkheid – én het belangrijkst van al: een einde aan de vervuiling. Zo maken we onze lucht gezond en stoppen we klimaatverandering! Het is dus hoog tijd om het roer om te gooien en van Nederland een echte koploper te maken, waar we allemaal trots op kunnen zijn. Teken jij ook voor nieuw Nederlands energiebeleid?

Lees verder...

Stop ontbossing voor ons voedsel

Stop ontbossing voor ons voedsel

In Zuid-Amerika wordt op grote schaal oerwoud gekapt en in brand gestoken om plaats te maken voor de teelt van soja voor ons veevoer. Lokale boeren (campesinos) worden daarbij van hun land verdreven. De campesinos die vast weten te houden aan hun land worden omringd door de sojavelden en moeten leven met de gevolgen van intensief pesticidegebruik. Nederland is na China de grootste importeur (en verhandelaar) van deze soja. Het is hoog tijd dat Nederland stopt met de import van foute soja!

Lees verder...

Bescherm de Indonesische bossen en ons klimaat

Bescherm de Indonesische bossen en ons klimaat

In Indonesië woedden tienduizenden branden. Het oerwoud, de laatste orang-oetanpopulaties en lokale boeren zijn de weerloze slachtoffers van palmolieboeren. Goede voornemens van palmoliemultinationals hebben het tij niet kunnen keren. De rook benam ook dit jaar mens en dier maandenlang letterlijk de adem en het zicht. De Indonesische overheid heeft nieuwe wetten aangekondigd. Maar zolang de bedrijven branden toelaten en gebruiken, zal dat niet helpen. Het is nu tijd voor harde afspraken om de oerwouden en het klimaat te beschermen tegen branden en kaalkap.

Lees verder...