Petities

Petities

08 augustus 2013 08 augustus 2013
Drie grote supermarkten kiezen voor duurzame melk

Drie grote supermarkten kiezen voor duurzame melk

Amsterdam, 12 december 2017 – Zowel Jumbo, Aldi als Albert Heijn hebben onder druk van Milieudefensie toegezegd hun huismerkmelk te verduurzamen. Dat is goed nieuws voor het milieu omdat duurzame melk minder vervuilend is dan gewone melk. Consumenten kunnen nu gemakkelijk duurzaam gaan kiezen.

Lees verder...

Waar trek jij de grens

Waar trek jij de grens

Het tropisch regenwoud is in groot gevaar. Hoe dat komt? Palmolieplantages verdringen het oorspronkelijke bos, de mensen en dieren die erin leven. Dit moet nu stoppen. Waar trek jij de grens? Teken de petitie!

Lees verder...

Petitie eerlijke melk

Petitie eerlijke melk

Veel boeren gaan over de kop omdat ze structureel te weinig betaald hebben gekregen voor melk. Steeds meer koeien staan in grote stallen en komen niet meer in de wei. Ze krijgen importsoja uit Zuid-Amerika te eten, waarvoor oerwoud is gekapt. En dan hebben we het nog niet over het enorme mestoverschot en de weidevogels die verdwijnen. Dat is niet houdbaar. Duurzame melk en een eerlijke prijs voor de boer moeten de norm zijn. Supermarkten staan dit in de weg. Teken de petitie.

Lees verder...

Duurzaam door de stad

Duurzaam door de stad

Als Nederland klimaatverandering wil stoppen én gezonde lucht wil, moet er drastisch iets veranderen aan de manier waarop we ons verplaatsen. Verkeer zorgt voor bijna een kwart van de CO2-uitstoot in Nederland. Daarnaast is de Nederlandse lucht één van de vieste van Europa. Op de weg en in onze steden neemt de auto verreweg de meeste ruimte in. Ruimte die veel eerlijker verdeeld kan worden.

Lees verder...

Teken voor schone en veilige energie

Teken voor schone en veilige energie

Ons klimaat breekt het ene na het andere warmterecord en in Groningen veroorzaakt de gaswinning steeds grotere problemen. Het is wel duidelijk dat we veel haast moeten maken met de omschakeling naar schone en veilige energie. Het is dus hoog tijd om het roer om te gooien en van Nederland een echte koploper te maken, waar we allemaal trots op kunnen zijn. Teken jij ook voor nieuw Nederlands energiebeleid?

Lees verder...