Vacatures

Gezocht: Jongeren met passie voor gezonde steden!

Gezocht: Jongeren met passie voor gezonde steden!

31 oktober 2017

Wij, jongeren, hebben nog het langst in steden te leven en het is tijd dat onze ideeën over ruimtegebruik, vervoer en groen in de steden gehoord worden! Dit is belangrijk omdat de uitlaatgassen van auto’s een groot effect hebben op onze gezondheid en verantwoordelijk zijn voor bijna een kwart van de CO2-uitstoot in Nederland. Maar ondanks dit alles nemen auto’s het grootste deel van de kostbare ruimte in onze steden in. Dit kan eerlijker!

Wat gaan we doen

Nu alle politieke jongerenorganisaties van Amsterdam ons manifest hebben aangenomen en Milieudefensie het kort geding over gezonde lucht heeft gewonnen is het zaak al deze aandacht vast te houden tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Wij willen dit doen door in gesprek te blijven met belangengroepen en door ludieke en creatieve acties.

Voorbeelden van activiteiten

  • Elke twee a drie weken vergadert deze werkgroep van jongeren uit het hele land over hoe we aandacht kunnen creëren en vasthouden voor gezonde lucht en ruimte in de stad. We vergaderen meestal op kantoor van Milieudefensie in Amsterdam.
  • Bedenken en uitvoeren van creatieve en ludieke acties. Denk hierbij aan het heroveren van ruimte door het afzetten van straten (en daar bijvoorbeeld een straatfestival over onze visie te organiseren), een ‘Bike Repair Atelier’ of een ‘Sleepover’ op Amsterdam Centraal om aandacht te vragen voor het uitbreiden van het nachtnet.
  • Samenwerken met verschillende belangengroepen.
  • Gesprekken met lokale politieke jongerenorganisaties over het opnemen van het jongerenmanifest in het verkiezingsprogramma. Met als doel: invloed uit te oefenen op lokale politieke keuzes over duurzaamheid en vervoer in de grote steden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Werken in deze werkgroep van JMA biedt je

  • Ervaring van het werken in een professionele organisatie.
  • Werken in een enthousiast team met jongeren uit het hele land.
  • Begeleiding vanuit Milieudefensie in het effectief campagnevoeren.
  • Een netwerk van jongeren en andere wereldverbeteraars.
  • Mee doen met leuke evenementen en trainingen van JMA en Milieudefensie

Ben jij: enthousiast om de verandering naar een leefbare omgeving in te zetten?! Tussen de 16 en 28 jaar?! Dan zoeken we jou!

Werken in een werkgroep kost ongeveer vijf uur per week. Reiskosten worden altijd vergoed.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen of twijfels, neem contact op met

Jongeren Milieu Actief werkt aan haar ideale wereld, waarin de keuze van jongeren voor een rechtvaardige en duurzame wereld vanzelfsprekend is.