Over ons

Nationale Postcode Loterij

Foto: Roy Beusker Fotografie

Nationale Postcode Loterij

05 februari 2014

De Postcode Loterij helpt! Ook Milieudefensie. Sinds 1996 ontvangt Milieudefensie jaarlijks forse steun van de Nationale Postcode Loterij.

We zijn heel blij met de 1,35 miljoen van de Nationale Postcode Loterij

De Postcode Loterij heeft dit jaar een recordbedrag van ruim 357 miljoen euro aan 112 goede doelen gegeven die werkzaam zijn op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Dat is bekendgemaakt tijdens het  Goed Geld Gala dat op 15 februari 2018 plaatsvond in Koninklijk Theater Carré. Onze directeur Donald Pols nam samen met onze voorzitter Nicole Bakker de cheque van 1,35 miljoen euro in ontvangst. Wij zijn uiteraard heel erg blij met dit prachtige bedrag en bedanken alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Leonardo DiCaprio spreekt klimaatzorgen uit

Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio sprak namens de door hem in 1998 opgerichte stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF). Wij delen zijn zorg over de onomkeerbare effecten die hebzucht en onverschilligheid hebben op onze planeet.  Dit besef leidde tot de oprichting van zijn foundation, waarmee hij wil werken aan een oplossing om het tij te keren en zoveel mogelijk mensen hiertoe in beweging te krijgen.
DiCaprio: “Als we meer vernieuwers hebben als de Postcode Loterij, die zorgen voor veel geld waarmee we een echt, tastbaar verschil kunnen maken, dan hebben we een kans dat we het tij nog kunnen keren en deze prachtige planeet kunnen beschermen.” Na zijn speech werd DiCaprio verrast met een cheque van 900.000 euro voor zijn foundation. Met deze bijdrage kan de LDF wereldwijd werken aan een gezond klimaat, het beschermen van bedreigde diersoorten en het herstellen van ecosystemen.

Rutgers ontvangt 11,9 miljoen voor veilige abortusmiddelen

Rutgers ontvangt een donatie van 11,9 miljoen euro uit het Droomfonds van de Postcode Loterij. Rutgers gaat met de schenking veilige abortusmiddelen wereldwijd beschikbaar maken en vrouwen in Ethiopië en Kenia voorlichten over voorbehoedsmiddelen, en veilige abortus.

Miljoenen voor Nederlandse projecten voor mens en natuur

Vele Nederlandse organisaties werden verblijd met extra schenkingen naast hun jaarlijkse vaste bijdrage.

  • We feliciteren Fossielvrij NL met de 1 miljoen die ze hebben gekregen voor de transitie naar duurzame energie.
  • De Waddenvereniging krijgt ruim 5 miljoen euro extra voor de definitieve aanleg van de vismigratierivier bij de Afsluitdijk
  • IVN ontvangt 1,8 miljoen euro extra voor de aanleg van 100 minibossen in Nederland
  • Dankzij een bijdrage van 1 miljoen euro kan het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel een tweede locatie openen in Rotterdam


Extra miljoenen voor noodhulp bij de vele humanitaire crises

Wereldwijd blijft het aantal humanitaire crises toenemen. Door conflicten zijn meer mensen dan ooit op de vlucht. Veel van deze mensen worden onder erbarmelijke omstandigheden opgevangen. Naast het conflict in Syrië gaat het bijvoorbeeld om de Rohingya in Myanmar en Bangladesh. Maar ook ontwikkelingen gerelateerd aan klimaatverandering dragen ertoe bij dat mensen afhankelijk worden van noodhulp. Door deze ontwikkelingen ontstaat grote druk op noodhulporganisaties. De Postcode Loterij schenkt daarom Artsen zonder Grenzen, het Nederlandse Rode Kruis en Stichting Vluchteling elk een extra bijdrage van 4,3 miljoen euro, in te zetten waar de nood het hoogst is.

Recordbedrag voor goede doelen

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 715 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 16 miljoen euro. De ruim 357 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 112 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen.
Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Spreekt de combinatie van spelen en helpen je aan? Meld je dan aan op www.postcodeloterij.nl.