Over ons

Nationale Postcode Loterij

Foto: Roy Beusker Fotografie

Nationale Postcode Loterij

05 februari 2014

De Postcode Loterij helpt! Ook Milieudefensie. Al 20 jaar ontvangt Milieudefensie jaarlijks forse steun van de Nationale Postcode Loterij.

Milieudefensie is heel blij met de 1,35 miljoen van de Nationale Postcode Loterij

In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim 341 miljoen euro aan 110 goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Dat is bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala, dit jaar in Koninklijk Theater Carré. Onze directeur Donald Pols nam samen met onze voorzitter Nicole Bakker en relatiemanager Esther Martens de cheque van 1,35 miljoen euro in ontvangst. Wij zijn uiteraard heel erg blij met dit prachtige bedrag!

14,8 miljoen euro voor strijd tegen ontbossing Amazonegebied

Hivos en Greenpeace gaan samen met de inwoners van het Amazonegebied de strijd aan tegen de verregaande ontbossing. Met elkaar gaan zij tien miljoen hectare bedreigd regenwoud en de leefgebieden van de inheemse gemeenschappen beschermen met de modernste technologieën. Dit is mogelijk dankzij een schenking van ruim 14,8 miljoen euro van de Postcode Loterij.

Klimaatverandering

Voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton, tevens internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, sprak namens de Clinton Foundation over de concrete stappen die we kunnen nemen in de aanpak van klimaatverandering.

Een greep uit de donaties

De Plastic Soup Foundation krijgt een schenking van 600.000 euro voor het aanpakken van de verontreiniging van de oceanen door plastic.

De Leprastichting krijgt een bijdrage van 9,3 miljoen euro uit het droomfonds om lepra in 2030 in de projectgebieden in India, Indonesië en Brazilië met 90% terug te dringen.

Natuur en Milieu en LandschappenNL zetten alles-op-alles om de bij in ons land te redden. De Postcode Loterij schenkt hen hiervoor een bedrag van in totaal ruim 3,2 miljoen euro.

Met ruim 6,9 miljoen euro draagt de loterij opnieuw bij aan de Marker Wadden. Sinds 2012 is Natuurmonumenten, dankzij een bijdrage van 15 miljoen euro uit het Droomfonds, bezig om de biodiversiteit in het Markermeer te vergroten met de aanleg van een hele nieuwe eilandengroep.

Een overzicht van alle schenkingen is hier terug te vinden.
De recordschenking van 341 miljoen is mogelijk dankzij de 2,8 miljoen trouwe deelnemers: van ieder lot gaat de helft naar het goede doel.

De Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,8 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 110 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. UNICEF, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun. De Postcode Loterij is met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, en sinds 2016 in Duitsland. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Spreekt de combinatie van spelen en helpen je aan? Meld je dan aan op www.postcodeloterij.nl.