Nieuws en blogs

Even voorstellen: Jamie

Even voorstellen: Jamie

13 maart 2018

Als eerste in de reeks van JMA portretten praten we met Jamie, vrijwilligster bij het organiseren van onze meet-ups.

Wil je jezelf even voorstellen?

“Mijn naam is Jamie Betz, ik ben 25 jaar oud en geboren en getogen in Haarlem. Maar inmiddels woon ik al een aantal jaar in Amsterdam. Ik heb culturele maatschappelijke vorming gestudeerd en mijn scriptie geschreven over duurzaamheid.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met JMA?

“Voor mijn scriptie heb ik veel gekeken naar duurzame initiatieven en natuurlijk alles geliked op Facebook. Zo kwam er op mijn tijdlijn het bericht voorbij van de Campaigners Academy van Milieudefensie. Door de Campaigners Academy leerde ik meer over JMA en zodoende heb ik me opgegeven als teamlid bij JMA.”

Wat doe je voor JMA?

“Ik organiseer de Fair Future Meet-up elke laatste donderdag van de maand. Deze meet-up is bedoeld om kennis te maken met Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief (JMA), gelijkgestemden te ontmoeten, elkaar te inspireren maar vooral om een gezamenlijke strategie te vormen en de krachten te bundelen om echt impact te maken richting een eerlijke toekomst. Zo vormen we samen de Fair Future beweging. Het is heel leuk om dit programma samen te stellen. Zo zijn we nu bezig met een meet-up rondom het thema vliegen, want hoe vervuilend is dat? Dit is een actueel thema dat ook aansluit op het thema mobiliteit van Milieudefensie."

Waarom zet jij je in voor het klimaat?

“Ik vind het vooral belangrijk om mensen bewust te maken van klimaatverandering, en te inspireren op welke manier je hier (positief) verandering in kan brengen. Door alles wat ik heb geleerd de laatste jaren weet ik dat het tijd is voor verandering. De impact van ons handelen is nu al wereldwijd voelbaar en daardoor stijgen bijvoorbeeld het aantal natuurrampen. Kun je je voorstellen hoe dat dan straks wel niet moet zijn voor onze kleinkinderen? Ik geloof dat we zeker een positieve impact kunnen maken, en daarom handel ik nu.”

Waarom denk jij dat jongeren belangrijk zijn bij de energietransitie?

“Jongeren zijn de toekomst (yes inkopper). Maar het is waar, uiteindelijk hebben we alleen onszelf en onze kinderen ermee als we niet snel omschakelen. Wij kunnen nu de keuze maken om duurzaam te leven en hiermee ook de generaties voor ons, die anders gewend zijn, te inspireren.”

Ben jij geïnspireerd door Jamie's verhaal, en wil je zelf vrijwilliger worden bij Jongeren Milieu Actief? We zijn op zoek naar bestuursleden, werkgroepleden en online talenten.

Bekijk onze vacatures