english

Vacature: webcare vrijwilliger

Moeilijke vragen, complimenten en kritiek. Het bereikt ons dagelijks via Facebook, Twitter en Instagram. Ga jij lastige vragen niet uit de weg? Wil je voor een goed doel werken op tijden die jou uitkomen?

Dan zoeken wij jou!

Webcare vrijwilliger (2 tot 4 uur per week)

De webcare doen voor Milieudefensie is uitdagend werk. Je reageert op complimentjes en kritische vragen. Je gaat het gesprek aan over een duurzaam en eerlijk Nederland. Dat doe je lekker vanuit huis en kan ook buiten kantooruren.

Wat wij bieden

 • Een training over hoe je omgaat met online community’s. 
 • Veel kennis over milieu- en klimaatonderwerpen.
 • De kans om je te ontwikkelen bij de meest invloedrijke klimaatorganisatie van Nederland.
 • Mooie ervaring voor op je cv. 
 • Bijdragen aan een duurzame toekomst op tijden die jou uitkomen. 

Wat je gaat doen

Op een informele en rustige manier reageren op reacties die we ontvangen op onze social kanalen, zoals Facebook, Twitter en Instagram. Wij maken gebruik van de Webcaretool Coosto waarin je overzichtelijk ziet welke reacties je nog moet beantwoorden. Je hoeft niet alles over klimaat en milieu te weten. Daar hebben we onze kennisbank voor.

Wat we van je vragen

 • Je bent 2 tot 4 uur per week beschikbaar, voor een periode van minimaal 6 maanden.
 • Je werkt een vaste dag in de week, maar kan ook af en toe inspringen op andere dagen. 
 • Bij grote evenementen vind je het leuk om extra te helpen. 
 • Je hebt een computer tot je beschikking en je vindt het fijn om vanuit huis te werken. 
 • Je schrijft foutloos Nederlands.
 • Je bent zelfstandig, empathisch en vooral nieuwsgierig.
 • Je laat je niet gemakkelijk van je stuk brengen. We krijgen namelijk niet alleen leuke reacties. 
 • Interesse in klimaat en duurzame ontwikkeling is uiteraard fijn. 

Enthousiast? Solliciteer direct! 

Mail je motivatie (maximaal 500 woorden) en cv in pdf naar melisande.van.engelenburg@milieudefensie.nl onder vermelding van ‘Webcare vrijwilliger’.

Neem voor vragen gerust contact op met Mélisande van Engelenburg (Online Marketeer) via melisande.van.engelenburg@milieudefensie.nl 

Bekijk alvast onze socialemediakanalen: 

Laat je inspireren

“Ik werk samen met honderden Nederlanders die in hun vrije tijd alles geven om te bouwen aan oplossingen. Super inspirerend!”
“Ik word actief ondersteund om mijn talenten verder te ontwikkelen. En ik krijg de ruimte om samen met collega’s zelf ideeën uit te werken.”
“Bij Milieudefensie pakken we de problemen echt bij de wortel aan. En we zoeken naar inspirerende oplossingen die minstens zo groot zijn als de problemen waar we voor staan.”
“Bij Milieudefensie kan ik doen waar ik goed in ben en meebouwen aan de oplossingen.”
“Ik vind het super inspirerend om deel uit te maken van en mee te bouwen aan een verandermacht van mensen uit het hele land.”
Sinds een jaar ben ik actief in de klimaatbeweging, onder meer bij JMA, de jongerenafdeling van Milieudefensie. Je werkt daar samen met mensen van heel diverse achtergronden: Milieudefensie brengt allerlei doelgroepen bij elkaar om samen klimaatverandering tegen te gaan. Je krijgt er de ruimte om zelf je eigen rol te vinden in die beweging. Dat vind ik mooi. Ik voel me thuis bij Milieudefensie.
Loading...