english

Vacature: Voorzitter Milieudefensie (nevenfunctie)

Milieudefensie zoekt een ervaren en strategisch sterke voorzitter voor onze snel groeiende vereniging. Een stevige, communicatief vaardige leider. Ben jij dat en wil jij bijdragen aan rechtvaardig klimaatbeleid? Ga de uitdaging dan aan en solliciteer.

Vereniging Milieudefensie groeit hard en telt ruim 95.000 leden en donateurs. Bij de werkorganisatie zijn ruim 100 betaalde professionals en vele vrijwilligers actief. Met klimaatrechtvaardigheid als speerpunt, zet Milieudefensie zich met veel succes in voor fundamentele systeemveranderingen. Toonaangevende campagnes leiden tot publieke en politieke aandacht, beleid met impact en nieuwe oplossingsrichtingen.

Het bestuur is - namens de leden - toezichthouder, werkgever en strategisch sparringpartner voor de directie van de bureauorganisatie. De voorzitter leidt en coördineert het bestuur in haar taken en verantwoordelijkheden.

Bij Milieudefensie past een voorzitter met een sterke affiniteit met de doelstellingen van de organisatie. Ervaring met een vereniging of vrijwilligersorganisatie. Bestuurlijke ervaring, inzicht en overzicht, strategisch sterk. Stevig leider, communicatief vaardig en met natuurlijk gezag over de as van de inhoud.

Over de procedure

Sollicitanten worden geacht lid te zijn van Milieudefensie.

De sollicitatiecommissie, bevoegd tot advies en aangesteld door het bestuur, laat zich bij de werving en selectie van de nieuwe bestuursvoorzitter begeleiden door bureau Ebbinge. De commissie bestaat uit penningmeester Theo van Stuijvenberg en algemeen bestuurslid Deny de Jong.

Eventuele adviezen aan de Algemene Ledenvergadering van Milieudefensie (ALV) om iemand niet te kiezen worden altijd door de sollicitatiecommissie gemotiveerd en vooraf bekend gemaakt aan de kandidaat.

Het bestuur stelt zich op de hoogte van alle kandidaten en geeft een gemotiveerd advies aan de ALV.

De voorzitter wordt door de Algemene Ledenvergadering van 6 juni 2020 gekozen.

Solliciteren

Het bestuur van Milieudefensie heeft het bureau Ebbinge gevraagd deze werving te begeleiden.

  • Uitgebreide informatie is beschikbaar via Ebbinge: 020 – 574 7578
  • Je sollicitatie is welkom via de website van Ebbinge: ebbinge.nl/31178 Amsterdam

Laat je inspireren

“Ik werk samen met honderden Nederlanders die in hun vrije tijd alles geven om te bouwen aan oplossingen. Super inspirerend!”
“Ik word actief ondersteund om mijn talenten verder te ontwikkelen. En ik krijg de ruimte om samen met collega’s zelf ideeën uit te werken.”
“Bij Milieudefensie pakken we de problemen echt bij de wortel aan. En we zoeken naar inspirerende oplossingen die minstens zo groot zijn als de problemen waar we voor staan.”
“Bij Milieudefensie kan ik doen waar ik goed in ben en meebouwen aan de oplossingen.”
“Ik vind het super inspirerend om deel uit te maken van en mee te bouwen aan een verandermacht van mensen uit het hele land.”
Sinds een jaar ben ik actief in de klimaatbeweging, onder meer bij JMA, de jongerenafdeling van Milieudefensie. Je werkt daar samen met mensen van heel diverse achtergronden: Milieudefensie brengt allerlei doelgroepen bij elkaar om samen klimaatverandering tegen te gaan. Je krijgt er de ruimte om zelf je eigen rol te vinden in die beweging. Dat vind ik mooi. Ik voel me thuis bij Milieudefensie.
Loading...