english

Vacature: trainers, community organizers en online campaigners

Wil jij het milieu, het klimaat en mensenrechten bovenaan de politieke agenda krijgen? Kom dan bij Operatie Klimaat! Help ons te bouwen aan actiegroepen die zich door het hele land inzetten voor eerlijke klimaatoplossingen.

Wij zoeken trainers, community organizers en online campaigners (vrijwillig/stage). Je werkt 2 tot 4 dagen per week voor minimaal 5 maanden binnen een team van enthousiaste organizers.

Over Operatie Klimaat
Met Operatie Klimaat zorgen we er samen voor dat klimaatrechtvaardigheid bovenaan de politieke agenda komt. Dat de oplossingen voor het aanpakken van de klimaatcrisis, oplossingen zijn voor iederéén. Zodat Den Haag kiest voor een eerlijke samenleving en een gezonde aarde. En niet voor de achterblijvende vervuilers en hun aandeelhouders

Dit is het werkveld:
Zou het niet mooi zijn als Nederlandse bedrijven mensenrechten respecteren, en zorgvuldig omgaan met milieu en klimaat? En dan niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland? Dat kan met een wet die bedrijven verantwoordelijk houdt voor olievervuiling, klimaatschade, en bomenkap. Zodat slachtoffers naar de rechter kunnen stappen als hun rechten geschonden worden. Met de  ‘Hier Niet, Daar Niet' campagne laten we de politiek zien dat deze wet zo snel mogelijk moet worden ingevoerd.

Wij zijn op zoek naar:

 • Trainers (2 tot 4 dagen per week)
  Als trainer bouw je aan leiderschap. Je ontwikkelt trainingsprogramma's voor onze lokale veranderaars. En je en zorgt voor co-creatie van de campagneplannen voor het najaar. Mensen in hun kracht zetten is je ding. Je wil leren hoe je interactieve en effectieve trainingen ontwikkelt. 

 • Community organizers (2 tot 4 dagen per week)
  Als community organizer onderhoudt je onze Operatie Klimaatgroepen. Je organiseert videocalls voor bestaande groepen en helpt deze te vlammen tijdens de 'Hier Niet, Daar Niet' campagne. Helder communiceren is je ding. Jij gaat de wijk in. Je wil leren om videocalls te faciliteren en groepen te organiseren. 

 • Online campaigners (2 tot 4 dagen per week)
  Als online campaigner communiceer je met groepen op het online Veranderaarsplatform van Milieudefensie. Je helpt dit platform in te richten zodat iedereen hier terecht kan, en geactiveerd wordt. Jij organiseert videocalls voor nieuwe veranderaars en belt dagelijks met deze mensen. Je laptop is je beste vriend. Je wil alles leren over hoe je mensen kan betrekken. 

  Herken je je in 1 of meerdere van deze rollen? Of wil je je op deze vlakken verder ontwikkelen? Reageer dan vooral!

Wat wij van je vragen

 • Je bent 2-4 dagen per week beschikbaar (in overleg), waaronder soms ook in het weekend of de avonden, voor een periode van minimaal 5 maanden.
 • Je vindt het niet erg om (online) thuis te werken en voor teamdagen te reizen naar het kantoor in Amsterdam en naar lokale acties.
 • Je werkt graag in teamverband, maar kan ook goed zelfstandig taken op pakken.
 • Je wil graag mensen activeren en relaties opbouwen en onderhouden.
 • Je bent beschikbaar tijdens de introductie- en trainingsdagen op 8, 9, 15 en 16 september, om vervolgens aan de slag te gaan voor minimaal 5 maanden.

Wij bieden jou

 • een team van leuke en inspirerende collega's met wie je veel vanuit huis online samenwerkt;
 • een fijne werkplek in hartje Amsterdam;
 • een uitgebreid inwerktraject (mogelijk deels online);
 • begeleiding met training en coaching ;
 • meedoen met- en leren over campagnevoeren voor eerlijke klimaatoplossingen;
 • ruimte voor je vragen, eigen ideeën en projecten;
 • Milieudefensie-brede personeelsactiviteiten en borrels;
 • stagevergoeding van €300 per maand bij een werkweek van 37,5 uur;
 • een OV-reiskostenvergoeding.

Geïnteresseerd?

Enthousiast geworden? Verstuur dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk zondag 8 augustus, een e-mail met je motivatie en cv naar doe.mee@milieudefensie.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Dit gesprek vindt plaats in de week van 23 augustus

Meer informatie

Heb je vragen over deze vacature? Mail dan Peter Kodde via doe.mee@milieudefensie.nl

Wij geloven in de kracht van verschillen en een diverse samenstelling van ons personeel, met een evenwichtige vertegenwoordiging in gender, leeftijd, geaardheid, validiteit en etnische achtergrond. Mensen uit groepen die ondervertegenwoordigd zijn binnen de klimaatbeweging, worden specifiek uitgenodigd te solliciteren.

Laat je inspireren

“Ik werk samen met honderden Nederlanders die in hun vrije tijd alles geven om te bouwen aan oplossingen. Super inspirerend!”
“Ik word actief ondersteund om mijn talenten verder te ontwikkelen. En ik krijg de ruimte om samen met collega’s zelf ideeën uit te werken.”
“Bij Milieudefensie pakken we de problemen echt bij de wortel aan. En we zoeken naar inspirerende oplossingen die minstens zo groot zijn als de problemen waar we voor staan.”
“Bij Milieudefensie kan ik doen waar ik goed in ben en meebouwen aan de oplossingen.”
“Ik vind het super inspirerend om deel uit te maken van en mee te bouwen aan een verandermacht van mensen uit het hele land.”
Sinds een jaar ben ik actief in de klimaatbeweging, onder meer bij JMA, de jongerenafdeling van Milieudefensie. Je werkt daar samen met mensen van heel diverse achtergronden: Milieudefensie brengt allerlei doelgroepen bij elkaar om samen klimaatverandering tegen te gaan. Je krijgt er de ruimte om zelf je eigen rol te vinden in die beweging. Dat vind ik mooi. Ik voel me thuis bij Milieudefensie.
Loading...