Vacature: senior inhoudelijk medewerker met ervaring in de bedrijfswereld

Ken jij de bedrijfswereld als geen ander en zet je jouw ervaring graag in om bedrijven te verduurzamen? Dan hebben we een geweldige baan voor je!

Wij zoeken per direct een:

senior inhoudelijk medewerker met kennis over en ervaring in de bedrijfswereld (30 uur per week)

Wat ga je doen?

 • Je draait mee in het team dat de druk op 29 vervuilende bedrijven opvoert om hun plannen in lijn te brengen met het klimaatakkoord van Parijs.
 • Vanuit jouw achtergrond in het grote bedrijfsleven denk jij mee over hoe we die bedrijven effectief kunnen bewegen.
 • Je zet onze campagne-eisen om naar interventies en middelen die indruk maken in de board rooms.
 • Je organiseert bijeenkomsten voor bijvoorbeeld accountantsbureau's of aandeelhouders, waarin je hen informeert over de consequenties van de uitspraak in de Klimaatzaak Shell voor andere vervuilende bedrijven.
 • Je deelt je kennis van het bedrijfsleven met je collega´s en onze veranderaars.

Wat neem jij mee?

 • Werkervaring in de wereld van de 29 bedrijven waarop wij campagne voeren. In de bedrijven zelf, als adviseur, accountant, of in de brancheorganisaties.
 • Kennis van klimaat- en energiebeleid, in het bijzonder voor ondernemingen.
 • Kennis van de interactie van bedrijven en politiek en strategisch inzicht om daar op in te grijpen.
 • Je bent in staat om zelfstandig subprojecten uit te rollen binnen een grotere campagne.

Met wie werk je samen?

Je werkt nauw samen met het campagneteam, medewerkers van de afdeling inhoud & lobby, en collega´s uit andere afdelingen.

Wat bieden we jou?

 • Een contract voor de periode van 1 jaar met mogelijkheid op verlenging.
 • Een salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring, tussen de € 3.337 en € 4.594 bij een volledig dienstverband. Bij Milieudefensie is dat 37,5 uur.
 • Een eigen laptop die je elke dag mee naar huis neemt, zodat je ook vanuit huis kan werken.
 • De mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen.
 • Een uitdagende baan in een inspirerende en betrokken organisatie, waarin je een belangrijke bijdrage levert aan een eerlijke en duurzame toekomst.
 • Een informele en open werksfeer met enthousiaste collega’s.
 • Een toereikende reiskosten- en thuiswerkvergoeding en verlofregeling.
 • Een kantoor in hartje Amsterdam, uitstekend bereikbaar met de fiets en het OV.
 • 2 dagen per week een heerlijke, veganistische lunch tegen een geringe vergoeding.

Medewerkers van Milieudefensie werken deels vanuit huis. We ontmoeten elkaar digitaal en op kantoor.

Wij geloven in de kracht van verschillen en streven naar een diverse samenstelling van ons personeel, met een evenwichtige vertegenwoordiging in gender, leeftijd, geaardheid, beperking en etnische achtergrond. Daarom nodigen we mensen uit groepen die ondervertegenwoordigd zijn binnen de klimaatbeweging met nadruk uit om te solliciteren.

Direct solliciteren?

Enthousiast geworden? Mail je motivatie (maximaal 1 A4) en cv beide in pdf uiterlijk zondag 27 november 2022 via het online sollicitatieformulier. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 1 december 2022 en de tweede gesprekken op maandag 5 december 2022.

Wacht echter niet tot de einddatum als jij de beste kandidaat bent voor deze baan! Geschikte kandidaten kunnen al eerder uitgenodigd worden voor een gesprek.

Heb je vragen?

Neem contact op met Freek Kallenberg via 020 5507 432 of mail naar freek.kallenberg@milieudefensie.nl.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Foto bovenaan: vlaggenlijn met foto's van mede-eisers in de klimaatzaak tegen Shell

Laat je inspireren

“Ik werk samen met honderden Nederlanders die in hun vrije tijd alles geven om te bouwen aan oplossingen. Super inspirerend!”
“Ik word actief ondersteund om mijn talenten verder te ontwikkelen. En ik krijg de ruimte om samen met collega’s zelf ideeën uit te werken.”
“Bij Milieudefensie pakken we de problemen echt bij de wortel aan. En we zoeken naar inspirerende oplossingen die minstens zo groot zijn als de problemen waar we voor staan.”
Ik voelde me bij Milieudefensie meteen welkom en geïnspireerd. Stagelopen bij jullie heeft me veel energie gegeven. Iedereen is zo gedreven om klimaatverandering tegen te gaan. Ik heb heel veel geleerd van alle enthousiaste medewerkers. En ik voelde me ook erg gewaardeerd als volwaardig lid van het campagneteam om grote vervuilers aan te pakken.'
Loading...