english

Vacature: PMEL-medewerker tropische bossen

Lees vooral verder als plannen, monitoren en evalueren jouw ding is. En als je graag wil bijdragen aan de bescherming van tropische bossen en hun bewoners. Ben je ook nog initiatiefrijk en werk je graag samen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

We hebben per direct een vacature. Dus als je je herkent in onze omschrijving, solliciteer dan als PMEL-medewerker tropische bossen voor 0,6 tot 0,7 fte.

Dit is het werkveld

Als onderdeel van onze internationale activiteiten voert Milieudefensie een programma uit voor de bescherming van tropische bossen en de lokale bewoners die direct afhankelijk zijn van deze bossen: de Green Livelihoods Alliance.

Tropische bossen spelen een belangrijke rol in het tegengaan van de klimaatcrisis. En juist de bewoners van deze bossen worden relatief hard geraakt door de opwarming van de aarde.

Om te zorgen dat dit programma zo optimaal mogelijk draait is een heldere PMEL-cyclus heel belangrijk (Planning, Monitoring, Evaluation and Learning). Onze ambities zijn groot. Net als de uitdagingen waar we voor staan om een eerlijke en duurzame toekomst te realiseren. Ga jij de uitdaging aan?

Wat je gaat doen

 • Je voert de PMEL-cyclus uit voor het deel van de Green Livelihoods Alliance dat Milieudefensie beheert, en trekt het PMEL-beleid voor de gehele alliantie.
 • Je implementeert een maatwerk PMEL-systematiek zodat de eisen van de subsidiegever zijn gewaarborgd.
  Daarvoor werk je samen met Milieudefensiecollega’s en met de 5 andere alliantieleden van de Green Livelihoods Alliance.
 • Je zorgt ervoor dat plannen, monitoren, evalueren en leren van ervaringen onderdeel is van alle programma-activiteiten.
 • Je bent verantwoordelijk voor de procesbewaking en de interne controle van de projectcyclus (contractering, opvragen documenten volgens contractafspraken zoals audit reports, opvragen rapportages, maken formats, e.d.).
 • Je verzorgt de inhoudelijke monitoring en verzamelt en verwerkt de input voor rapportages en evaluaties aan zowel interne als externe stakeholders.
 • Je beheert de contracten met onze partnerorganisaties binnen het netwerk van Friends of the Earth International.
 • Je ondersteunt onze inhoudelijk medewerkers bij de beoordeling van inhoudelijke rapportages van onze partnerorganisaties.
 • Je bent samen met de andere alliantieleden verantwoordelijk voor het opzetten van de IATI (International Aid Transparency Initiative) systematiek, en voor het op een juiste manier aanleveren van de gegevens daarvoor.
 • Je verzamelt alle relevante input voor de subsidieaanvragen en draagt eraan bij dat elke subsidieaanvraag voldoet aan de gestelde voorwaarden.

Hoe je dag eruit kan zien
Je begint je dag met het checken van je e-mail. Je ziet dat niet alle collega’s voor de deadline hun informatie voor de monitoring bij je hebben aangeleverd en bedenkt hoe je hen het beste daaraan kan herinneren. Je besluit iedereen een mailtje te sturen, en bij een aantal mensen in de loop van de dag even te informeren. Na de lunch heb je een meeting met de programmacoördinator over het bijstellen van een deelproject. Vraag aan jou is om de gevolgen voor de subsidie op een rij te zetten en te adviseren over dit besluit.

Jij bent de geschikte kandidaat als je:

 • beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • over minimaal 5 jaar aantoonbare relevante kennis en werkervaring beschikt;
 • initiatieven neemt, doortastend bent, organisatiebrede kansen signaleert en deze goed kan vertalen naar de uitvoering;
 • over kennis en ervaring beschikt met projectmanagement en met het werken met PMEL-systemen;
 • beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Engels;
 • affiniteit hebt met onze strategische doelstellingen m.b.t. klimaatrechtvaardigheid.

Met wie werk je samen?

Jouw functie valt binnen het Programmabureau Internationale Samenwerking. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het Programmabureau, met medewerkers van andere afdelingen binnen Milieudefensie en met medewerkers van de andere alliantieleden van de Green Livelihoods Alliance. Je legt verantwoording af aan de coördinator van het Programmabureau.

Wij bieden:

 • een uitdagende baan in een inspirerende en betrokken organisatie. Daarin lever je een belangrijke bijdrage aan een eerlijke en duurzame toekomst,  in het bijzonder aan de bescherming van tropische bossen in Afrika, Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika;
 • een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar, met uitzicht op verlenging;
 • een salaris conform schaal III van ons eigen loongebouw van tussen de € 2.820 en € 3.790 bij een volledig dienstverband (37,5 uur per week), afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • een goede werksfeer met maandelijkse borrels, inspiratiesessies en teamuitjes;
 • een club enthousiaste collega’s;
 • een prima reiskosten- en thuiswerkvergoeding en verlofregeling;
 • een kantoor in hartje Amsterdam, uitstekend bereikbaar met de fiets en het OV.

Vanwege de coronamaatregelen werken we nu nog zoveel mogelijk vanuit huis en ontmoeten we elkaar online.

Wij geloven in de kracht van verschillen en een diverse samenstelling van ons personeel, met een evenwichtige vertegenwoordiging in gender, leeftijd, geaardheid, validiteit en etnische achtergrond. Mensen uit groepen die ondervertegenwoordigd zijn binnen de klimaatbeweging, worden specifiek uitgenodigd te solliciteren.

Direct solliciteren of heb je vragen?

Enthousiast geworden? Wij horen graag waarom je voor Milieudefensie wil werken. Mail je cv voorzien van een motivatie (maximaal 1 A4) beide in pdf-formaat uiterlijk 13 juni a.s. naar: solliciteren@milieudefensie.nl onder vermelding van vacature ‘PMEL-Medewerker Tropische Bossen’.

De (online) gesprekken vinden plaats op 16 juni. Neem voor vragen gerust contact op met Marijn van der Pas, coördinator Programmabureau Internationale Samenwerking: 06 2026 3954. Of stuur een e-mail naar: marijn.van.der.pas@milieudefensie.nl

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Laat je inspireren

“Ik werk samen met honderden Nederlanders die in hun vrije tijd alles geven om te bouwen aan oplossingen. Super inspirerend!”
“Ik word actief ondersteund om mijn talenten verder te ontwikkelen. En ik krijg de ruimte om samen met collega’s zelf ideeën uit te werken.”
“Bij Milieudefensie pakken we de problemen echt bij de wortel aan. En we zoeken naar inspirerende oplossingen die minstens zo groot zijn als de problemen waar we voor staan.”
“Bij Milieudefensie kan ik doen waar ik goed in ben en meebouwen aan de oplossingen.”
“Ik vind het super inspirerend om deel uit te maken van en mee te bouwen aan een verandermacht van mensen uit het hele land.”
Sinds een jaar ben ik actief in de klimaatbeweging, onder meer bij JMA, de jongerenafdeling van Milieudefensie. Je werkt daar samen met mensen van heel diverse achtergronden: Milieudefensie brengt allerlei doelgroepen bij elkaar om samen klimaatverandering tegen te gaan. Je krijgt er de ruimte om zelf je eigen rol te vinden in die beweging. Dat vind ik mooi. Ik voel me thuis bij Milieudefensie.
Loading...