english

Vacature: jongerenorganizer

Je bent een echte teamplayer die als geen ander weet hoe je jongeren moet betrekken. Je bent de linking pin tussen het jongerenteam en je collega’s van Milieudefensie. Is deze functie wat voor jou?

Wij zoeken een jongerenorganizer voor 30 uur per week

Milieudefensie kent een zelfstandig jongerenteam dat de kracht en stem van jongeren verankert in het werk van Milieudefensie. Dit jongerenteam bestaat uit vrijwilligers die activiteiten coördineren, een aantal jongerencommissies, twee jongerenorganizers en een organizer jonge leden.

Wat ga je doen?

 • Opbouwen van een community van jonge veranderaars (18-30 jaar); met daarbij de zorg voor betrokkenheid, groei en behoud van actieve jongeren.
 • Initiëren en organiseren van inspirerende en verbindende acties, bijeenkomsten en jongeren ondersteunen bij het organiseren van hun eigen activiteiten.
 • Samen met het coördinatieteam en de commissies de stem van jongeren binnen werk en campagnes van Milieudefensie versterken en eigen jongerenacties uitvoeren.
 • Jonge vrijwilligers trainen, coachen en begeleiden bij het ontwikkelen van hun talenten; groepen jongeren met elkaar in contact brengen en faciliteren dat zij van en met elkaar kunnen leren.
 • Samen met de jongerencoördinatoren en collega’s van Bewegingsopbouw werken aan een klimaatbeweging waarin iedereen mee kan doen, onafhankelijk van afkomst, opleiding, leeftijd en geaardheid.
 • Meedenken over en bijdragen aan het beleid van de afdeling Bewegingsopbouw van Milieudefensie.

Wat neem jij mee?

 • Ervaring met het organiseren van jongeren, het werken met vrijwilligersgroepen en het bouwen aan verandering in groepsverband.
 • Vermogen om strategisch en analytisch na te denken over de rol van jongeren binnen werk en campagnes van Milieudefensie.
 • Een kritisch oog voor manieren waarop Milieudefensie zichzelf kan ontwikkelen tot een meer inclusieve organisatie, waarin iedereen zich welkom en vertegenwoordigd voelen.
 • Je kan goed samenwerken, luisteren en weet anderen te inspireren om in actie te komen.
 • Je kan eigen werk goed plannen en organiseren en houdt overzicht over teamwerk.
 • Een flexibele instelling, hands-on mentaliteit en bereid om in de avonden en weekenden te werken indien nodig.

Het jongerenteam is een team van, voor en door jongeren en dat willen we graag zo houden. Daarom worden vooral jongeren in de leeftijdsgroep 18 tot 30 jaar uitgenodigd om te solliciteren.

Wij geloven in de kracht van verschillen en streven naar een diverse samenstelling van ons personeel, met een evenwichtige vertegenwoordiging in gender, leeftijd, geaardheid, beperking en etnische achtergrond. Daarom nodigen we mensen uit groepen die ondervertegenwoordigd zijn binnen de klimaatbeweging met nadruk uit om te solliciteren.

Hoe je dag eruit kan zien

Je begint je dag met het doorspreken van de dag, wat is er actueel geworden en wat moet er gedaan worden. Je ziet dat een groep veranderaars je gemaild heeft met belangrijke vragen over een jongerenactiviteit en je bedenkt hoe je ze kunt ondersteunen bij het maken van impact. Na een kop koffie is het tijd voor overleg met het coördinatieteam jongeren. Met hen kijk je naar de activiteiten van de komende tijd, je deelt met hen updates uit vanuit Milieudefensie en geeft aan wat die updates voor het werk van het jongerenteam betekenen. Na de lunch heb je een meeting met een jongerengroep die een vette actie aan het voorbereiden is. Ze hebben jou gevraagd om mee te denken. Je sluit de dag af door samen met een groepje vrijwilligers een belronde te doen langs groepen veranderaars in het land om te horen hoe hun plannen ervoor staan en welke hulp zij kunnen gebruiken.

Met wie werk je samen?

De beste jongerenactiviteiten bedenk je natuurlijk niet alleen. Je werkt nauw samen met je collega’s van bewegingsopbouw en communicatie en legt daarbij verantwoording af aan het hoofd bewegingsopbouw.

Wij bieden

 • een tijdelijk contract tot 1 september 2023, met uitzicht op verlenging;
 • een salaris tussen de € 2.934,- en € 3.943,- bij een voltijds dienstverband. Een volledige werkweek bij Milieudefensie is 37,5 uur;
 • werken in een betrokken organisatie die graag van jou leert en benieuwd is naar jouw ideeën;
 • een informele en idealistische werkomgeving;
 • een open werksfeer met enthousiaste collega’s;
 • een toereikende reiskosten- en thuiswerkvergoeding en verlofregeling;
 • een werkplek in hartje Amsterdam;
 • training en coaching in organizing: je leert hoe jongeren te activeren en betrokken te houden;
 • een wereldwijd netwerk van Young Friends of the Earth, waar we onderdeel van zijn.

Direct solliciteren?

Stuur je motivatiebrief en je cv voor maandag 8 augustus 2022 naar solliciteren@milieudefensie.nl onder vermelding van vacaturenummer 13, ‘Jongerenorganizer’. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 19 en/of 26 augustus.

Heb je vragen?

Neem voor inhoudelijke vragen contact op met de organizer van jonge leden, Pippi van Ommen via pippi.van.ommen@milieudefensie.nl of met het afdelingshoofd Bewegingsopbouw Conny de Laat via conny.de.laat@milieudefensie.nl.

Foto bovenaan: jongeren in actie voor het klimaat tijdens de klimaatmars. Credits: Kim van Hooijdonk.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Laat je inspireren

“Ik werk samen met honderden Nederlanders die in hun vrije tijd alles geven om te bouwen aan oplossingen. Super inspirerend!”
“Ik word actief ondersteund om mijn talenten verder te ontwikkelen. En ik krijg de ruimte om samen met collega’s zelf ideeën uit te werken.”
“Bij Milieudefensie pakken we de problemen echt bij de wortel aan. En we zoeken naar inspirerende oplossingen die minstens zo groot zijn als de problemen waar we voor staan.”
Ik voelde me bij Milieudefensie meteen welkom en geïnspireerd. Stagelopen bij jullie heeft me veel energie gegeven. Iedereen is zo gedreven om klimaatverandering tegen te gaan. Ik heb heel veel geleerd van alle enthousiaste medewerkers. En ik voelde me ook erg gewaardeerd als volwaardig lid van het campagneteam om grote vervuilers aan te pakken.'
Loading...