english

Vacature: inhoudelijk medewerker klimaatrechtvaardigheid & energie

De meest invloedrijke klimaatorganisatie van Nederland zoekt een inhoudelijk medewerker met kennis van de klimaat- en energiewereld. Dit is je kans om de klimaatschade en mensenrechtenschendingen veroorzaakt door Shell en andere grote bedrijven aan te pakken. Gaat jouw hart al sneller kloppen?

Dan is deze functie wat voor jou!

Inhoudelijk medewerker klimaatrechtvaardigheid & energie (0,8fte / 30 uur per week)


Wat ga je doen?

  • Je levert een grote bijdrage aan het vervolg van de Klimaatzaak tegen Shell;
  • Je laat hiervoor onderzoek doen en analyseert beschikbare rapporten en informatie op basis van een onderzoeksagenda die je samen met je collega’s opstelt;
  • Je werkt hiervoor samen met ons juridische team, onze internationale partners en het netwerk van mensen, groepen en organisaties die zich inzetten in projecten voor klimaatrechtvaardigheid;
  • Je ondersteunt de campaigner bij lobby-activiteiten, en bouwt ook zelf een lobby-netwerk op;
  • Je schrijft artikelen en notities en geeft presentaties voor verschillende doelgroepen;
  • Binnen projecten ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de feitelijk juiste onderbouwing van onze boodschap en communicatie-uitingen;
  • Je draagt bij aan de strategie- en beleidsontwikkeling van Milieudefensie in het kader van de klimaatzaak en campagnes tegen de fossiele industrie.

Dit zijn wij
Milieudefensie werkt al 50 jaar aan een duurzame en rechtvaardige wereld. In Nederland dragen bijna 200.000 veranderaars op allerlei manieren actief bij aan onze campagnes. Meer dan 100.000 leden en donateurs maken onze campagnes financieel mogelijk.
Op ons kantoor in Amsterdam werken 100 professionals aan 1 van de grootste problemen van nu: klimaatverandering. Ons doel is groene alternatieven bereikbaar te maken voor iedereen, in Nederland en in het mondiale zuiden. Daarvoor werken we samen met nationale en internationale partnerorganisaties en bewonersgroepen aan klimaatrechtvaardigheid.
Met de gewonnen Klimaatzaak tegen Shell hebben we een flinke stap gezet met wereldwijd effect. Nu de andere grote vervuilers nog. Met nieuwe campagnes gaan we ook die bedrijven aanpakken. Zodat ook zij gaan bijdragen aan het oplossen van de klimaatcrisis.
Wij stellen de belangrijkste vraag van dit moment aan de top van bedrijven, aan politici en het publiek: hoe geef jij onze aarde door?

Met wie werk je samen?

Je maakt deel uit van het team Inhoud & Lobby en legt verantwoording af aan het hoofd van die afdeling. Je werkt nauw samen met de medewerkers van het team Klimaatrechtvaardigheid & Energie, de andere campaigners en inhoudelijk medewerkers van deze afdeling, en met onze zusterorganisaties van Friends of the Earth. En vanzelfsprekend werk je goed samen met je collega’s van de afdelingen Bewegingsopbouw en Communicatie & Fondsenwerving.

Milieudefensie bouwt aan een brede verandermacht en wil dat graag weerspiegelen in de samenstelling van de teams. Kandidaten met achtergronden die ondervertegenwoordigd zijn in de klimaatbeweging worden daarom extra uitgenodigd om te reageren.

Jij bent de geschikte kandidaat als je:

  • Beschikt over werk- en denkvermogen op WO-niveau;
  • Beschikt over inhoudelijke kennis van de internationale klimaat- en energiewereld;
  • Bij voorkeur beschikt over internationale juridische kennis;
  • Belangstelling hebt voor het werken in internationale context, met instanties zoals de EU en de VN en met internationale onderzoeksinstituten;
  • Interesse hebt in lobby en campagnevoeren;
  • Ervaring hebt met zelfstandig (laten) doen van onderzoek;
  • Gevoel hebt voor communicatie met diverse doelgroepen en ervaring hebt met het schrijven van rapporten en artikelen en het geven van presentaties;
  • De Engelse taal uitstekende beheerst (actief en passief).

Wat bieden we jou?

  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar (met de mogelijkheid tot verlenging);
  • De mogelijkheid om je werkdag (van 7,5 uur) flexibel in te delen voor een goede balans tussen werk en privé;
  • Het salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, tussen de € 2.820,- en € 3.790,- bij een fulltime dienstverband (37,5 uur per week);
  • Een uitdagende baan in een inspirerende en betrokken organisatie, waarin je een belangrijke bijdrage levert aan een eerlijke en duurzame toekomst;
  • Een inspirerend internationaal netwerk;
  • Een informele en idealistische werkomgeving;
  • Een werkplek in hartje Amsterdam;
  • 4 dagen per week een heerlijke vegetarische lunch tegen een kleine vergoeding (zodra de coronamaatregelen dat weer toelaten).

Meer weten? Direct solliciteren?

Neem contact op met Nine de Pater (woordvoerder Energie & Klimaat): 06 2120 5662, of Freek Kallenberg, (hoofd van de afdeling Inhoud & Lobby): 06 5519 0569.

Geïnteresseerd? We ontvangen je cv en motivatiebrief in pdf-formaat graag uiterlijk 3 oktober via solliciteren@milieudefensie.nl, onder vermelding van vacature ‘inhoudelijk medewerker klimaatrechtvaardigheid & energie’.

De gesprekken vinden plaats op 7 en 11 oktober.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Laat je inspireren

“Ik werk samen met honderden Nederlanders die in hun vrije tijd alles geven om te bouwen aan oplossingen. Super inspirerend!”
“Ik word actief ondersteund om mijn talenten verder te ontwikkelen. En ik krijg de ruimte om samen met collega’s zelf ideeën uit te werken.”
“Bij Milieudefensie pakken we de problemen echt bij de wortel aan. En we zoeken naar inspirerende oplossingen die minstens zo groot zijn als de problemen waar we voor staan.”
“Bij Milieudefensie kan ik doen waar ik goed in ben en meebouwen aan de oplossingen.”
“Ik vind het super inspirerend om deel uit te maken van en mee te bouwen aan een verandermacht van mensen uit het hele land.”
Sinds een jaar ben ik actief in de klimaatbeweging, onder meer bij JMA, de jongerenafdeling van Milieudefensie. Je werkt daar samen met mensen van heel diverse achtergronden: Milieudefensie brengt allerlei doelgroepen bij elkaar om samen klimaatverandering tegen te gaan. Je krijgt er de ruimte om zelf je eigen rol te vinden in die beweging. Dat vind ik mooi. Ik voel me thuis bij Milieudefensie.
Loading...