english

Vacature: hoofd Bewegingsopbouw

Je bent een pro-actieve verbinder vol energie. Een strateeg die makkelijk de vertaalslag maakt naar de uitvoering. Een eerlijke en duurzame toekomst voor iedereen is jouw stip op de horizon.

Herken je je hierin? En wil jij bijdragen aan ons succes? Word dan ons nieuwe hoofd Bewegingsopbouw! (0,8 fte / 30 uur per week)

Milieudefensie werkt al bijna 50 jaar aan een klimaatrechtvaardige samenleving. Samen met bijna 100.000 leden voeren we campagne. Onzichtbaar bijvoorbeeld in de vorm van lobby, maar ook ook zichtbaar; denk aan de Klimaatmars in 2019, de Klimaatzaak tegen Shell en onlangs nog introduceerden we de vliegtaks. Het verschil dat wij willen maken is dat vervuilende bedrijven (belasting) betalen en dat de lusten en de lasten van een duurzame toekomst eerlijk verdeeld worden. Dat noemen wij eerlijk klimaatbeleid. We worden gezien als de meest invloedrijke klimaat- en milieuorganisatie van Nederland. 

Wat ga je doen?

 • Je zorgt dat het netwerk van mensen, groepen en organisaties die zich inzetten voor klimaatrechtvaardigheid groeit, invloedrijk is en duurzaam aan Milieudefensie verbonden is.
 • Je zorgt voor een bloeiende en inclusieve vereniging, waarin leden optimaal kunnen participeren.
 • Je faciliteert onze leden en bestuur om hun (statutaire) rol te vervullen bij besluiten over onze strategie, budget en de jaarplannen.
 • Je zorgt ervoor dat de bevlogen professionals in je team met plezier werken aan de te behalen resultaten.

Jij bent de ideale kandidaat als je:

 • minimaal 10 jaar ervaring hebt met campagnematig werken binnen een vereniging;
 • bewezen expertise hebt op het gebied van bewegingsopbouw, mobilising en organising en het bouwen van een verandermacht en draagvlak;
 • jouw visie en strategisch denk- en werkniveau uitstekend weet te combineren met pro-activiteit
 • je makkelijk de vertaalslag kunt maken naar de uitvoering;
 • wordt gezien als stevige en enthousiaste persoonlijkheid waar mensen graag mee samenwerken: je weegt verschillende perspectieven en belangen zorgvuldig en je weet de kracht van mensen en teams te benutten en te versterken;
 • ons weet te overtuigen van jouw energie, inspiratie en verbindende kwaliteiten.

Je werkt nauw samen met de programmaleiders en het management van de afdelingen Inhoud & Lobby, Communicatie & Fondsenwerving en het Projectbureau. Je legt verantwoording af aan de manager Organisatie.

Wij bieden:

 • een uitdagende baan in een inspirerende en maatschappelijk relevante organisatie, waarin je bouwt aan een eerlijke en duurzame toekomst voor iedereen;
 • een professionele werkomgeving, waar je in een goede sfeer en met oog voor elkaar samenwerkt met betrokken collega’s;
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder andere de mogelijkheid om je dagen flexibel in te delen en diverse verlofvormen.

Praktische info

Vanwege de coronamaatregelen werken wij nog veel vanuit huis. Ons pand bevindt zich in hartje Amsterdam en is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer.
De arbeidsovereenkomst is voor de periode van een jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van je kennis en ervaring, tussen de € 3.975,- en € 5.540,- bij een volledig dienstverband. Een fulltime werkweek bij Milieudefensie is 37,5 uur.

Milieudefensie bouwt aan een brede, inclusieve verandermacht. Wij zien dit graag weerspiegeld in de samenstelling van onze teams. Kandidaten met achtergronden die ondervertegenwoordigd zijn in de klimaatbeweging worden daarom extra uitgenodigd om te reageren.

Direct solliciteren?

Mail je cv voorzien van een motivatie (maximaal 1 A4) in PDF uiterlijk 15 september naar solliciteren@milieudefensie.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie Hoofd Bewegingsopbouw’.
De eerste gesprekken vinden plaats in week 39 of 40. Het maken van een opdracht en een assessment maken onderdeel uit van het selectieproces.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via 020-5507300 en vraag naar Ellen Hondeveld, manager Organisatie, of Freek Kallenberg, hoofd Inhoud & Lobby.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Laat je inspireren

“Ik werk samen met honderden Nederlanders die in hun vrije tijd alles geven om te bouwen aan oplossingen. Super inspirerend!”
“Ik word actief ondersteund om mijn talenten verder te ontwikkelen. En ik krijg de ruimte om samen met collega’s zelf ideeën uit te werken.”
“Bij Milieudefensie pakken we de problemen echt bij de wortel aan. En we zoeken naar inspirerende oplossingen die minstens zo groot zijn als de problemen waar we voor staan.”
“Bij Milieudefensie kan ik doen waar ik goed in ben en meebouwen aan de oplossingen.”
“Ik vind het super inspirerend om deel uit te maken van en mee te bouwen aan een verandermacht van mensen uit het hele land.”
Sinds een jaar ben ik actief in de klimaatbeweging, onder meer bij JMA, de jongerenafdeling van Milieudefensie. Je werkt daar samen met mensen van heel diverse achtergronden: Milieudefensie brengt allerlei doelgroepen bij elkaar om samen klimaatverandering tegen te gaan. Je krijgt er de ruimte om zelf je eigen rol te vinden in die beweging. Dat vind ik mooi. Ik voel me thuis bij Milieudefensie.
Loading...