english

Vacature: ervaren organizer participatie

Jij weet als geen ander hoe je mensen mee kan krijgen. Inspireren zit je in het bloed. Samen met anderen overheden en bedrijven onder druk zetten om eerlijke en duurzame keuzes te maken; het is je op het lijf geschreven. Herken jij je hierin? Dan zoeken wij jou!

Wij zoeken een:

Ervaren organizer participatie (0,6 fte gedurende 9 maanden)

 

Wat ga je doen?

 • Je bereidt het ledencongres (ALV) in juni 2022 voor, waar wij het 50 jarige bestaan van Milieudefensie vieren.
 • Je helpt met het voorbereiden en versturen van onze ledenpeilingen.
 • Je werkt samen met de campagnes aan de co-creatie met onze leden, bijvoorbeeld door het opzetten en begeleiden van themagroepen of ledenpanels.
 • Je organiseert inspirerende webinars voor onze veranderaars over onderzoeken en campagnes van Milieudefensie.

De ideale organizer participatie:

 • heeft ongeveer 3 jaar ervaring met participatie, co-creatie en werken met vrijwilligers, leden en groepen;
 • heeft affiniteit met duurzaamheids- en/of sociale rechtvaardigheidsthema’s en wil bouwen aan een duurzame en eerlijke wereld;
 • kan goed plannen en organiseren;
 • beschikt over digitale vaardigheden, waaronder het organiseren van online bijeenkomsten;
 • heeft een flexibele instelling en een hands-on mentaliteit;
 • denkt kritisch mee over hoe Milieudefensie zich kan ontwikkelen tot een meer inclusieve vereniging en organisatie, waarin diverse mensen zich welkom en vertegenwoordigd voelen;
 • is bereid om avonden en weekenden te werken indien nodig;
 • is in ieder geval beschikbaar vanaf 1 februari 2022.

Team

Als organizer werk je nauw samen met je collega die verantwoordelijk is voor participatie binnen Milieudefensie. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Bewegingsopbouw en legt verantwoording af aan de manager van deze afdeling.

Wij bieden:

 • een betrokken organisatie die graag van jou leert en benieuwd is naar jouw ideeën;
 • een informele en idealistische werkomgeving;
 • een werkplek in hartje Amsterdam;
 • een contract van 0,6 fte voor de duur van 9 maanden.

Het salaris is conform schaal III van ons loongebouw en bedraagt - afhankelijk van je kennis en ervaring - tussen de € 2.820 en € 3.143 bij een volledig dienstverband. Een fulltime werkweek bij Milieudefensie is 37,5 uur.

Wij geloven in de kracht van verschillen en streven naar een diverse samenstelling van ons personeel, met een evenwichtige vertegenwoordiging in gender, leeftijd, geaardheid, beperking en etnische achtergrond. Mensen uit groepen die ondervertegenwoordigd zijn binnen de klimaatbeweging, worden specifiek uitgenodigd te solliciteren.

Wegens de corona-maatregelen werken de collega’s van Milieudefensie op dit moment grotendeels vanuit huis. We ontmoeten elkaar digitaal én soms op kantoor.

Direct solliciteren of heb je vragen?

Enthousiast geworden? Wij horen graag waarom je voor Milieudefensie wil werken. Mail je CV voorzien van een korte motivatie (maximaal 1 A4) in PDF uiterlijk 1 december naar solliciteren@milieudefensie.nl onder vermelding van: vacature organizer participatie’.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 6 en 13 december. Neem voor inhoudelijke vragen gerust contact op met Merle Gosewinkel (organizer participatie) via merle.gosewinkel@milieudefensie.nl. Of mail Conny de Laat (hoofd van de afdeling Bewegingsopbouw) via conny.de.laat@milieudefensie.nl.

Dit zijn wij

Milieudefensie werkt al 50 jaar aan een duurzame en rechtvaardige wereld. In Nederland dragen bijna 200.000 veranderaars op allerlei manieren actief bij aan onze campagnes. Meer dan 100.000 leden en donateurs maken onze campagnes financieel mogelijk.

Dit is waar we nu voor knokken: dat grote vervuilers gaan bijdragen aan het oplossen van de klimaatcrisis; dat klimaatoplossingen als isolatie, zonnepanelen en warmtepompen bereikbaar zijn voor iedereen; dat Nederlandse bedrijven zich in het buitenland ook aan klimaat-, milieu- en mensenrechtenregels houden; dat het volgende kabinet klimaatrechtvaardigheid op 1 zet. En we stellen de belangrijkste vraag van dit moment: hoe geef jij onze aarde door?

We worden beschouwd als de meest invloedrijke klimaat- en milieuorganisatie van Nederland. Vanuit ons verenigingsbureau dragen hier dagelijks meer dan 100 professionals aan bij. Op dit moment hebben we meerdere vacatures openstaan, en gaan we graag met je in gesprek.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Laat je inspireren

“Ik werk samen met honderden Nederlanders die in hun vrije tijd alles geven om te bouwen aan oplossingen. Super inspirerend!”
“Ik word actief ondersteund om mijn talenten verder te ontwikkelen. En ik krijg de ruimte om samen met collega’s zelf ideeën uit te werken.”
“Bij Milieudefensie pakken we de problemen echt bij de wortel aan. En we zoeken naar inspirerende oplossingen die minstens zo groot zijn als de problemen waar we voor staan.”
“Ik vind het super inspirerend om deel uit te maken van en mee te bouwen aan een verandermacht van mensen uit het hele land.”
Sinds een jaar ben ik actief in de klimaatbeweging, onder meer bij JMA, de jongerenafdeling van Milieudefensie. Je werkt daar samen met mensen van heel diverse achtergronden: Milieudefensie brengt allerlei doelgroepen bij elkaar om samen klimaatverandering tegen te gaan. Je krijgt er de ruimte om zelf je eigen rol te vinden in die beweging. Dat vind ik mooi. Ik voel me thuis bij Milieudefensie.
Loading...