english

Gezocht: Media Coördinator – in jouw woonplaats (vrijwillig)

Vind jij het leuk om toffe acties van Milieudefensie te communiceren via social media? Durf je journalisten te benaderen en heb je een goede pen? Dan zoeken we jou! Geen ervaring? Geen probleem!

Let op: In verband met de Coronacrisis zijn de acties van Operatie Klimaat voorlopig stilgelegd. Mediacoördinatoren zijn onmisbaar in het online campagne voeren. Meld je aan!

Media-coördinator

Milieudefensie bouwt met het oog op de verkiezingen van 2021 aan lokale actiegroepen. Samen zorgen we ervoor dat het klimaat het belangrijkste thema wordt. Dit doen we o.a. door in huis-aan-huis gesprekken te voeren, waarin we mensen vragen wat zij eerlijke klimaatoplossingen vinden. Deze oplossingen presenteren we aan de politiek.

Als lokale Media-coördinator zorg jij ervoor dat deze acties aandacht krijgen bij de lokale pers maar ook op jullie social-media kanalen! Hierin werk je nauw samen met de lokale actiegroep en krijg je training en coaching vanuit het landelijk bureau.

Je ziet waar kansen liggen om media te interesseren en je denkt mee over mediagenieke acties. Als lid van een team bij jou in de stad ben jij het aanspreekpunt voor alle perscontacten. Je houdt contact met het landelijk bureau van Milieudefensie en je bent de verbindende schakel tussen jouw team en de lokale- en regionale pers.

Wat ga je doen:

 • Creëren van spraakmakende content voor op social media.
 • Beheren van alle social media kanalen: plaatsen van posts, stories en creëren van interactie.
 • Schrijven/versturen van persberichten en contact onderhouden met de pers over de campagne-activiteiten.
 • Schrijven van campagne-updates en nieuwsberichten samen met je Stadsorganizer.
 • De pers te woord staan voor de krant/radio/tv/social media.

Wie ben jij:

 • Je bent nieuwsgierig van aard en volgt het nieuws bij jou in de buurt.
 • Het geeft je een kick als jullie actie genoemd wordt in de lokale media. 
 • Je bent in staat om zorgvuldig en in teamverband te werken.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en bent communicatief sterk. 
 • Je bent flexibel inzetbaar voor minimaal 4 uur per week.

Wat we jou bieden:

 • Training en coaching bij het schrijven van persberichten, benaderen van media en optreden als woordvoerder. 
 • Training en coaching in online-communicatie.
 • Mogelijkheid om je te ontwikkelen in dit vakgebied bij één van de grootste campagneorganisaties van Nederland.
 • Een vergoeding voor je OV-kosten en andere onkosten.
 • Je maakt deel uit van een enthousiast team dat acties organiseert, met Nederland in gesprek gaat over eerlijke klimaatoplossingen en samen met jou de verkiezingen van 2021 gaat beïnvloeden!

Geïnteresseerd?

Enthousiast geworden? Stuur dan zo snel mogelijk een motivatiebrief (max. 1 A4) en je cv naar doe.mee@milieudefensie.nl. We nemen contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen! Dat doen we via een Skype of Zoom conference call, samen met de Stadsorganizer van jouw woonplaats.

Meer informatie?

Heb je vragen over deze vacature? Mail deze dan naar doe.mee@milieudefensie.nl Of bel naar +31 (0)20 5507 300 en vraag naar Joep Karskens. Meer weten over Operatie Klimaat? Hier lees je meer over onze campagne.

Laat je inspireren

“Ik werk samen met honderden Nederlanders die in hun vrije tijd alles geven om te bouwen aan oplossingen. Super inspirerend!”
“Ik word actief ondersteund om mijn talenten verder te ontwikkelen. En ik krijg de ruimte om samen met collega’s zelf ideeën uit te werken.”
“Bij Milieudefensie pakken we de problemen echt bij de wortel aan. En we zoeken naar inspirerende oplossingen die minstens zo groot zijn als de problemen waar we voor staan.”
“Bij Milieudefensie kan ik doen waar ik goed in ben en meebouwen aan de oplossingen.”
“Ik vind het super inspirerend om deel uit te maken van en mee te bouwen aan een verandermacht van mensen uit het hele land.”
Sinds een jaar ben ik actief in de klimaatbeweging, onder meer bij JMA, de jongerenafdeling van Milieudefensie. Je werkt daar samen met mensen van heel diverse achtergronden: Milieudefensie brengt allerlei doelgroepen bij elkaar om samen klimaatverandering tegen te gaan. Je krijgt er de ruimte om zelf je eigen rol te vinden in die beweging. Dat vind ik mooi. Ik voel me thuis bij Milieudefensie.
Loading...