Het jaar 2021 kan de boeken in als historisch. Niet in de laatste plaats door de overwinning in de Klimaatzaak tegen Shell. Dit is wat je een ‘game changer‘ noemt; het verandert alles.

Grote vervuilers wereldwijd zullen de gevolgen van deze uitspraak gaan ondervinden. Onze tegenstanders noemden ons soms al de meest invloedrijke klimaatorganisatie van Nederland. Na deze overwinning dragen we dit ook zelf met trots uit.

Door het hele land zetten veranderaars zich in voor het klimaat. Dankzij hen en alle andere veranderaars is 2021 voor Milieudefensie een ongekend succesvol jaar geweest. Heel erg bedankt!

Jaarverslag 2021

Je zou bijna vergeten dat we in januari 2021 al een hele grote juridische overwinning op onze naam schreven. Want na 13 jaar procederen wonnen we, samen met Nigeriaanse vissers en boeren, van Shell. Ook deze uitspraak heeft internationaal verstrekkende gevolgen.

Het doel van Milieudefensie is een klimaatrechtvaardige samenleving in 2026. De successen van 2021 hebben dit doel een heel stuk dichterbij gebracht. Het is geen toeval dat juist in dit jaar een historisch record werd behaald met onze fondsenwerving: 7,5 miljoen euro. 

Nieuwsgierig geworden naar al onze hoogtepunten? Lees ons jaarverslag 2021

Jaarverslag op papier?

We hebben een online jaarverslag. Wil je het jaarverslag kunnen printen of een versie op papier toegestuurd krijgen?  Bel dan naar 020 6262 620 of mail naar service@milieudefensie.nl . Wij sturen je een pdf of de papieren versie gratis toe.

Meer over Milieudefensie

Loading...