In 2022, het jaar dat we onze 50ste verjaardag vierden, kwam alles samen. We bouwen voort op de uitspraak in de Klimaatzaak tegen Shell in 2021. We spreken zowel de politiek als grote vervuilers aan op hun verantwoordelijkheid voor het klimaat.

Want wat voor Shell geldt, geldt ook voor andere bedrijven. Daarom hebben we 29 grote vervuilers om een goed klimaatplan gevraagd. Dat is een plan dat laat zien hoe ze de uitstoot in hun hele keten minimaal 45% hebben gereduceerd in 2030, en hoe ze klimaatneutraal worden in 2050. 

We laten zien welke grote vervuilers de klimaatcrisis serieus nemen én wie hun koers niet willen wijzigen.

Door het hele land hebben veranderaars zich hiervoor ingezet. Dankzij hen is 2022 voor Milieudefensie een ongekend succesvol jaar geweest. Heel erg bedankt!

Jaarverslag 2022.jpg

Jaarverslag 2022

Het jaar 2022 stond in het teken van de 29 grote vervuilers. Maar dat was niet het enige. Zo was er eindelijk rechtvaardigheid voor de Nigeriaanse boeren. Shell betaalde 15 miljoen schadevergoeding voor de olievervuiling die het bedrijf veroorzaakte. En kwam onze regering met beleid om daadwerkelijk te stoppen met de steun voor buitenlandse olie- en gasprojecten.  

Het doel van Milieudefensie is een klimaatrechtvaardige samenleving in 2026. De successen van 2022 hebben dit doel weer een stukje dichterbij gebracht. 

Nieuwsgierig geworden naar al onze hoogtepunten? Lees ons jaarverslag 2022

Jaarverslag op papier?

We hebben een online jaarverslag. Wil je het jaarverslag kunnen printen?  Download dan deze versie:

> Volledige versie van het jaarverslag met jaarrekening, inclusief accountantsverklaring.

> Ben je op zoek naar een ouder jaarverslag? Kijk dan hier

Heb je vragen?

Neem contact op met onze Servicelijn via service@milieudefensie.nl of door te bellen naar 020 6262 620 (ma-do: 9.30 tot 16.30 uur).

Meer over Milieudefensie

Loading...