Milieudefensie zoekt nieuwe huisvesting!

Over 3 jaar zijn wij dakloos. Op 30 oktober 2025 moeten wij ons pand in de Nieuwe Looiersstraat in Amsterdam verlaten. Help jij ons een nieuw onderkomen te vinden waar we met 120 mensen terecht kunnen?

We zoeken een inspirerende plek waar de creativiteit van onze medewerkers optimaal wordt gestimuleerd en we op professionele wijze kunnen samenwerken. Wat en hoe? Om eerlijk te zijn staat alles open. En daarom hebben we jouw hulp nodig. Heb jij een goed idee, dan horen we het graag! ​Ken jij een pand of stuk grond dat perfect bij Milieudefensie past laat het ons weten via het formulier onderaan deze pagina.

Het idee voor deze zoektocht naar een nieuw pand is mede tot stand gekomen met de hulp van Gideon - building transiton tribes. Deze beweging van mensen uit de bouwsector wordt ook wel de Gideonsbende genoemd. Samen willen zij de bouwsector veranderen en duurzamer maken. Dit doen ze door samen projecten te starten, de lat hoger te leggen en door ludieke acties te bedenken. Samen met de Gideons en jullie hulp gaat het ons lukken om de perfecte plek te vinden! 

Waar zijn we naar op zoek?

Eerst maar even praktisch. We zijn de moeilijkste niet, dus veel staat nog open. Huren, kopen, een volledig ingericht pand waar we zo in kunnen, een bestaand pand verbouwen of misschien zelfs wel een kavel waar we zelf gaan bouwen. “Als het maar schoon is en er geen muizen zijn” grapte iemand bij een overleg. We verwachten grofweg 2.000 m2 nodig te hebben. Met een combinatie van grote vergaderruimtes, een kantine met keuken, plekken waar mensen in kleine groepen kunnen overleggen en een flink aantal rustige werkplekken.

​Iedereen voelt zich welkom

Meestal zijn we niet met zijn allen tegelijk op kantoor. Meer dan 70 tegelijk komt zelden voor. Maar je weet niet wat de toekomst brengt, dus we hebben graag een flexibele ruimte. Ontmoeten en in grote teams samenwerken is belangrijk. En uiteraard zoeken we een kantoor met sfeer. Waar alle medewerkers graag komen. Jong, oud, met een beperking, gelovig of ongelovig, we vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Het sociale aspect op kantoor is belangrijk. ​

Eerlijk zullen we alles delen

Milieudefensie heeft niets te verbergen en werkt graag samen met anderen. We vinden het dan ook prima om het pand te delen met andere bedrijven. We denken dan aan andere maatschappelijke organisaties of kleine ondernemers uit de wijk, zoals de lokale fietsenmaker of een sociale werkplaats. En als ‘s avonds de fanfare in het pand wil oefenen dan worden we daar vrolijk van. 

​Waar staat ons droomkantoor?

Tja. Veel medewerkers komen uit Amsterdam. Dus dat zou een logische plek zijn. Maar we zijn niet getrouwd met de stad en zijn ook heel gelukkig als we een half uur met de trein van Amsterdam zitten. Omdat we veel met het OV reizen willen we wel graag maximaal 10 minuten lopen vanaf een metro of goed bereikbaar treinstation zitten. Dat komt ook goed uit want we houden van het bruisende gevoel van een stad om ons heen. Dat kan het centrum zijn,  maar we voelen ons ook helemaal thuis in wijken als de Bijlmer of de Baarsjes.

​Duurzaam spreekt voor zich

Dat het pand duurzaam moet zijn spreekt voor zich. Voor een klimaatorganisatie als Milieudefensie is het belangrijk dat het nieuwe pand niet bijdraagt aan klimaatverandering. Dan gaat het om het energieverbruik, maar ook over de gebruikte (bouw)materialen. En dat zonder dat er belachelijk hoge kosten bij komen kijken, want we willen de uitgaven aan onze leden en donateurs kunnen verantwoorden. En het liefst laten we anderen met ons nieuwe pand zien wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid. Om hen uit te dagen het ook beter te doen.​

​Voel je de sfeer?

Heb jij ideeën voor het kantoor? Een plek waar de sfeer van campagnevoeren en teamspirit heerst, maar die ook professioneel en functioneel is. Een kantoor dat inclusiviteit uitstraalt, waar het bruist en mensen graag willen komen. Waar het welzijn van de werknemers centraal staat in een gezonde omgeving.

Heb je het hele antwoord of een stukje van de puzzel? Laat het ons weten! Vul het formulier in. Dat kan t/m zondag 18 december 2022. Daarna gaan we alle puzzelstukjes, oplossingen, ludieke en briljante ideeën bekijken. Dat doen we met een  leuke en deskundige jury.

Loading...