Dossier Red het regenwoud

Schrijf mee tegen ontbossing

Schrijf mee tegen ontbossing

23 mei 2017

Steeds meer regenwoud worden gekapt om plaats te maken voor palmolieplantages. Veel van de palmolie verdwijnt in onze tank: het wordt bijgemengd in biobrandstof. Vind je ook dat dit moet stoppen? Doe nu mee aan de Earth Alarm-schrijfactie en roep de regering op te kappen met deze onzin!

 

Schrijf mee aan de Earth Alarm

We maken ons grote zorgen over de enorm impact van palmolieproductie op de bossen: oerwouden worden gekapt voor palmolieplantages. De dieren en de mensen daar zijn de dupe. De orang-oetans lijden en de lokale bevolking wordt vaak illegaal van hun land verdreven.

In Europa gebruiken we bijna de helft van alle palmolie als biobrandstof. En dat terwijl één liter palmoliediesel niet minder CO2 uitstoot, maar juist drie keer zo veel! Dat kan toch niet? De bossen kappen én het klimaatprobleem verergeren. Wij willen geen voedsel in onze tank, en al helemaal geen palmolie.

Nederland en EU, bescherm de bossen!

Minister van Economische Zaken Henk Kamp en staatssecretaris van Milieu Sharon Dijksma zijn verantwoordelijk voor dit onderwerp binnen de Nederlandse regering. Zij kunnen biobrandstoffen uit voedsel heel snel wettelijk uitsluiten.

Om te beginnen in Nederland voor de periode 2018-2020. Milieudefensie wil bovendien dat er vanaf 2020 een totaal verbod komt op het gebruik van voedsel zoals palmolie in brandstoffen. Deze maatregel kan alleen in Europees verband worden genomen. Op 26 juni 2017 vertegenwoordigen de minister en staatssecretaris Nederland bij de Europese Energieraad.

Samen met jou willen we de boodschap afgeven: geen voedsel in de tank, en al helemaal geen palmolie!

Schrijf mee aan de Earth Alarm