Dossier Red het regenwoud

Kom naar de aanbieding van petitie van Bescherm de natuurbeschermer

Kom naar de aanbieding van petitie van Bescherm de natuurbeschermer

28 augustus 2017

Samen met Nederlandse natuurbeschermers zullen IUCN NL en Milieudefensie 26 september de petitie van Bescherm de natuurbeschermers aan de Tweede Kamer aanbieden. Actie is hard nodig, want elke week worden er bijna vier natuurbeschermers vermoord.

Bescherm de natuurbeschermer

De afgelopen maanden hebben wij aandacht gevraagd voor het lot van natuurberschermers. Elke week worden er bijna vier natuurbeschermers per week vermoord. Daarnaast krijgen vele te maken met geweld, intimidaties en worden ze vaak gecriminaliseerd. Een symptoom van de steeds hardere strijd om natuurlijke rijkdommen overal ter wereld. Tienduizenden mensen vinden dat er zo snel mogelijk iets aan het geweld tegen natuurbeschermers gedaan moet worden. Met minstens 30.000 handtekeningen gaan we 26 september naar de Tweede Kamer.

Boswachters zijn verontwaardigd

Samen met Nederlandse boswachters overhandigen we de petitie aan de Commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Boswachters maken zich zorgen over het lot van hun collega’s in het buitenland: “Het is te gek voor woorden dat mijn beroep je in andere landen je kop kan kosten.”

Bied samen met ons de petitie aan

Wij zouden het ook leuk vinden als je aanwezig bent bij de officiële aanbieding van de petitieondertekeningen aan de Tweede Kamer. Dit doen we 26 september buiten op het Plein in Den Haag waar ook Nederlandse boswachters bij aanwezig zijn. Ben jij er bij om de Tweede Kamer duidelijk te maken dat zij een voortrekkersrol moeten spelen in het tot stand brengen van een mensenrechtenverdrag voor bedrijven? Wij hopen je daar te zien!

Den Haag 26 september

We verzamelen om 13.00 op het Plein in Den Haag. Je kan ons herkennen aan de banner van Bescherm de natuurbeschermer. Om 13.30 overhandigen we de petitie aan de commissie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Meld je aan bij het Facebookevent als je er bij bent.