Ons verhaal

Ga aan de slag met de Veranderfabriek

Ga aan de slag met de Veranderfabriek

14 april 2015

De verandering naar een duurzame en eerlijke samenleving is noodzakelijk. En die verandering begint bij jou! Samen maken we het verschil. Sluit je vandaag nog aan bij de Veranderfabriek! Op Veranderfabriek.org vind je inspirerende voorbeelden van projecten en initiatieven waarmee je zelf aan de slag kunt. Ook kun je je eigen idee of project delen met anderen. Je vindt er de mensen die je verder kunnen helpen, de praktische tools om je project uit te voeren én achtergrondinformatie over verschillende milieuthema's.

Op de Veranderfabriek staat alles onder één dak: eindeloos het internet afstruinen is niet meer nodig. Je haalt wat je nodig hebt en je deelt jouw initiatief zodat anderen een soortgelijk project in hun eigen buurt kunnen uitvoeren.

De Veranderfabriek bestaat uit 3 pijlers:

Het Netwerk

In het Netwerk verzamelen we de goede initiatieven die er in Nederland zijn en laten die zien. We doen dit op zo'n manier dat iedereen op een simpele en snelle manier een overzicht krijgt van de campagne, activiteit of actie en er zelf mee aan de slag kan gaan. Maak hier een pagina aan voor je eigen actie.

De Toolbox

Hierin vind je handige tips, voorbeelddocumenten, handleidingen en direct bruikbare info om aan het werk te gaan, van idee tot resultaat! De toolbox is ingedeeld in 4 stappen: het analyseren van het probleem dat je onder de aandacht wilt brengen, een goede planning maken, je plan uitvoeren en je resultaten evalueren.

De Kennisbank

In de Kennisbank kan je over heel veel milieuproblemen inhoudelijke informatie vinden. Zo bieden we iedereen die met een duurzaamheidsissue aan de slag wil, een stevige inhoudelijke basis over het onderwerp.

Kom een kijkje nemen of ga gelijk aan de slag met jouw initiatief op: veranderfabriek.org

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief:

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief:

* Verplicht veld
Voornaam
Achternaam
E-mailadres *