Nieuws

Nieuws

02 februari 2011 20 november 2017

ALDI stelt strengere eisen gifresten groente en fruit

17 januari 2008

Amsterdam/Utrecht, 17 januari 2008 - Supermarktketen ALDI gaat strenge eisen stellen voor resten landbouwgif op groente en fruit. De bekendmaking is een reactie op de in december gepubliceerde Groente & Fruitwijzer van Milieudefensie, Natuur en Milieu en Goede Waar & Co. Daarin staat een overzicht van de prestaties van supermarkten op het gebied van landbouwgif op groente en fruit. De organisaties zijn verheugd dat ALDI onder de wettelijke normen gaat zitten voor residuen en extra rekening houdt met de risico’s van combinaties van verschillende soorten gifresten op een product.

Lees verder...

Super de Boer stelt strengere gifeisen groente, fruit

12 december 2007

Amsterdam/Utrecht, 12 december 2007 - Super de Boer gaat als eerste Nederlandse supermarkt extra eisen stellen voor resten landbouwgif op groente en fruit. Met hun leveranciers worden onder meer normen afgesproken die twee keer zo streng zijn dan de huidige wettelijke eisen. De bekendmaking volgt een dag nadat Milieudefensie, Natuur & Milieu en Goede Waar & Co een ranglijst publiceerden van de prestaties van supermarkten op het gebied van landbouwgif op groente en fruit. De organisaties zijn verheugd dat Super de Boer als eerste Nederlandse supermarktketen deze stap zet.

Lees verder...

Essent schort inkoop palmolie tijdelijk op

13 december 2006

Amsterdam, 13 december 2006 - Milieudefensie is verheugd dat Essent de inkoop van palmolie voor groene stroom opschort. ‘Dit is een felicitatie waard,’ aldus campagneleider Lia van Wijk van Milieudefensie ‘Wel moet Essent duidelijk maken wat het opschorten in de praktijk precies betekent. Milieudefensie gaat ervan uit dat Essent nu stopt met het gebruik van palmolie en palmoliederivaten.’

Lees verder...

Gegevens over landbouwgif op groente en fruit volledig openbaar

04 september 2006

Amsterdam, 4 september 2006 - De overheid stopt met het geheim houden van meetgegevens over landbouwgif in groente en fruit. Dit hebben de ministers Veerman (Landbouw) en Hoogervorst (Volksgezondheid) de Tweede Kamer gemeld. Milieudefensie is tevreden dat een jarenlange strijd voor openbaarheid uiteindelijk succesvol blijkt. Supermarktorganisatie CBL heeft tevergeefs geprobeerd openbaarheid tegen te houden. Milieudefensie gaat de gegevens gebruiken om consumenten in te lichten over de prestaties van supermarkten.

Lees verder...