Nieuws

Nieuws

02 februari 2011 20 november 2017
Vrijwilligers meten verspilling open koeling in supermarkt

Vrijwilligers meten verspilling open koeling in supermarkt

26 mei 2010

Amsterdam 26 mei 2010 – 'Koelkast dicht! Energieverspilling, waarom zou je': Op vrijdag 28 mei start Milieudefensie in Utrecht met vrijwilligers en een 'meetprofessor' een landelijke campagne tegen energieverspilling door open koelingen in de supermarkt. Doel is, dat alle supermarkten hun energievretende koelingen vervangen door afgedekte exemplaren. Dat scheelt geld én is beter voor het milieu.

Lees verder...

Investeringen banken: meer fossiel dan duurzaam

Investeringen banken: meer fossiel dan duurzaam

19 mei 2010

Amsterdam, 19 mei 2010 – Nederlandse banken investeren gemiddeld te veel in fossiele en te weinig in duurzame energie. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde onderzoeksrapport ‘Investeringen in duurzame elektriciteitsopwekking door Nederlandse banken’ van de Eerlijke Bankwijzer. Willem Verhaak van Milieudefensie, één van de bij de Eerlijke Bankwijzer aangesloten organisaties: “Wij roepen banken op om hun investeringen in de elektriciteitssector snel te verduurzamen. Dat kunnen ze echter niet alleen. Het nieuwe kabinet moet het investeringsklimaat voor duurzame energie drastisch verbeteren.”

Lees verder...

Amsterdam moet IJmeer ontzien

Amsterdam moet IJmeer ontzien

12 mei 2010

Amsterdam, 12 mei 2010 - Zeven milieu- en natuurorganisaties roepen de gemeente Amsterdam op de Ontwerp Structuurvisie Amsterdam 2040 zo te wijzigen dat verdere bebouwing op Amsterdams water-grondgebied wordt uitgesloten en dat een eventuele IJmeerverbinding alleen in een tunnel kan worden aangelegd. Deze oproep is onderdeel van een gezamenlijke zienswijze, ingediend door Milieudefensie, Milieucentrum Amsterdam, Natuur en Milieu Flevoland, Milieufederatie Noord-Holland, Actiegroep De Kwade Zwaan, Sportvisserij Nederland en Stichting Forteiland Pampus.

Lees verder...

Friese provinciebestuur negeert massaal protest

Friese provinciebestuur negeert massaal protest

12 mei 2010

Amsterdam, 12 mei 2010 – Het Friese provinciebestuur blijft volharden in haar voornemen een vierbaansweg aan te leggen in het Nationaal Landschap 'De Noordelijke Wouden'. Milieudefensie is verbaasd en vraagt zich af hoeveel verzet en argumenten er nodig zijn voor Gedeputeerde Staten wel tot inkeer komen. Klaas Breunissen, woordvoerder Milieudefensie: “Het provinciebestuur lijkt doof voor massaal maatschappelijk protest en heeft geen oog voor een goed alternatief voorstel.”

Lees verder...