Nieuws

Nieuws

02 februari 2011 22 februari 2011

Essent schort inkoop palmolie tijdelijk op

13 december 2006

Amsterdam, 13 december 2006 - Milieudefensie is verheugd dat Essent de inkoop van palmolie voor groene stroom opschort. ‘Dit is een felicitatie waard,’ aldus campagneleider Lia van Wijk van Milieudefensie ‘Wel moet Essent duidelijk maken wat het opschorten in de praktijk precies betekent. Milieudefensie gaat ervan uit dat Essent nu stopt met het gebruik van palmolie en palmoliederivaten.’

Lees verder...

Gegevens over landbouwgif op groente en fruit volledig openbaar

04 september 2006

Amsterdam, 4 september 2006 - De overheid stopt met het geheim houden van meetgegevens over landbouwgif in groente en fruit. Dit hebben de ministers Veerman (Landbouw) en Hoogervorst (Volksgezondheid) de Tweede Kamer gemeld. Milieudefensie is tevreden dat een jarenlange strijd voor openbaarheid uiteindelijk succesvol blijkt. Supermarktorganisatie CBL heeft tevergeefs geprobeerd openbaarheid tegen te houden. Milieudefensie gaat de gegevens gebruiken om consumenten in te lichten over de prestaties van supermarkten.

Lees verder...

Milieudefensie blij met openbaarmaking overtreders

28 januari 2006

Amsterdam, 28 februari 2006 – Milieudefensie is blij met het besluit van de overheid om de namen van bedrijven die groente en fruit met te veel landbouwgif verkopen openbaar te maken. In het kader van de campagne Weet Wat Je Eet heeft Milieudefensie hier samen met Natuur en Milieu en consumentenorganisatie Goede Waar & Co jarenlang campagne voor gevoerd. En met succes, zo blijkt nu.

Lees verder...