Nieuws

Nieuws

02 februari 2011 22 februari 2011
Word Luchtwachter!

Word Luchtwachter!

06 november 2017

Milieudefensie won op 7 september 2017 de rechtszaak tegen de Nederlandse Staat voor gezonde lucht. Fantastisch nieuws voor iedereen die ademt! De overheid moet nu snel en keihard aan de slag om de luchtkwaliteit te verbeteren. De vraag is alleen of de overheid dit ook echt gaat doen. Daarom willen we vanaf januari 2018 met zoveel mogelijk mensen de overheid in de gaten gaan houden. Deze Luchtwacht is onmisbaar en van groot belang voor alle Nederlanders.

Lees verder...

Roep om een bindend mensenrechtenverdrag zet druk op de EU

Roep om een bindend mensenrechtenverdrag zet druk op de EU

05 november 2017

Honderden mensen van lokale gemeenschappen en sociale bewegingen waren van 23 tot en met 27 oktober in Genève bij de Verenigde Naties (VN). Daar lieten ze luid en duidelijk horen aan de onderhandelaars dat het bindende verdrag voor bedrijven en mensenrechten er moet komen. En met succes! Het waren zenuwslopende onderhandelingen tussen maar liefst 101 lidstaten van de VN. De EU en de VS probeerden op het laatste moment nog goede uitkomsten te blokkeren, maar dat is ze niet gelukt.

Lees verder...

Overwinning voor Indonesisch dorp

Overwinning voor Indonesisch dorp

03 november 2017

Een bijzonder succes voor onze campagne tegen ontbossing: Het dorp Pungkat lijkt gered van de ondergang. In september bezocht campagneleider Rolf Schipper dit dorp op Sumatra. Hij ontdekte dat de dorpsbewoners al jaren protesteren tegen de oprukkende palmolie-industrie. Maar met hulp van Milieudefensie kwam er plots een wending in het lot van Pungkat.

Lees verder...