Nieuws

Nieuws

02 februari 2011 22 februari 2011
Milieudefensie presenteert: VR-film Draw the Line

Milieudefensie presenteert: VR-film Draw the Line

28 september 2017

Ga mee op reis door Indonesië: in de korte Virtual Reality-film Draw the Line ervaar je het regenwoud alsof je er middenin staat. In deze unieke film laten we je zien wat de gevolgen zijn van palmolie voor het regenwoud en haar bewoners. De film werd voor Milieudefensie gemaakt door de gerenommeerde VR-regisseur Steye Hallema.

Lees verder...

 Ruim 32.000 mensen eisen betere bescherming van natuurbeschermers

Ruim 32.000 mensen eisen betere bescherming van natuurbeschermers

26 september 2017

De afgelopen maanden hebben ruim 32.000 mensen hun zorgen geuit over de situatie waarin natuurbeschermers wereldwijd verkeren. Elke week worden er gemiddeld bijna vier mensen vermoord omdat zij hun land, bos en water proberen te beschermen. Naast de 32.000, ondersteunen ook 26 natuur- en mensenrechtenorganisaties de oproep: stop het geweld tegen natuurbeschermers. In de vorm van een petitie werden vandaag deze zorgen geuit in Den Haag aan de Tweede Kamer.

Lees verder...

Teleurstelling om hoger beroep

Teleurstelling om hoger beroep

22 september 2017

Wij zijn teleurgesteld dat de Staat in hoger beroep gaat tegen een deel van het vonnis van de rechter om luchtvervuiling aan te pakken. Staatssecretaris Dijksma liet dit vandaag weten in een brief aan de Tweede Kamer. De rechter oordeelde twee weken geleden dat Nederland zo snel mogelijk overal aan de Europese normen voor luchtkwaliteit moet voldoen. Ook verbood de rechter de overheid om in de toekomst maatregelen te nemen die tot nieuwe overschrijdingen kunnen leiden. Dit tweede deel van het vonnis, dat toekomstige vervuilende projecten zou kunnen tegenhouden, is onderdeel van het hoger beroep. De Staatssecretaris zegt gelukkig wel snel de bestaande knelpunten aan te gaan pakken.

Lees verder...

Invoering van CETA leidt tot meer teerzandolie en kiloknallers

Invoering van CETA leidt tot meer teerzandolie en kiloknallers

21 september 2017

Vandaag treden grote delen van het omstreden CETA-verdrag tussen Canada en de Europese Unie vervroegd in werking. Dit terwijl het Europese Hof van Justitie nog moet bepalen of CETA niet in strijd is met het Europees recht en bijna alle nationale parlementen zich hier nog over moeten gaan buigen. In veel landen bestaat er grote kritiek op het verdrag, dat grote risico's op gebied van voedselveiligheid, consumentenbescherming, energiebeleid en klimaatmaatregelen met zich mee brengt. We vinden het daarom onverantwoord dat een groot deel van dit verdrag al voorlopig inwerking treedt, voor onze Tweede Kamer hierover besloten heeft.

Lees verder...