Nieuws

Nieuws

02 februari 2011 20 november 2017
Heb jij Vega-kerstdiner stress? Hier de oplossing!

Heb jij Vega-kerstdiner stress? Hier de oplossing!

10 december 2017

De Sint is het land uit en de kerstbomen nemen het straatbeeld over. Op de radio zijn de eerste kersthits alweer te horen en iedereen zit met smacht te wachten totdat Home Alone weer op TV is. De kerst komt eraan, maar wat doe je voor het diner? Zeker als je besloten hebt dit jaar een verantwoorde maaltijd voor te schotelen. Voel je de stress al opkomen?! Zie je je zelf alweer al die kookboeken doorstruinen, boodschappen doen in overvolle winkels, keuzes moeten maken tussen producten terwijl je niet precies weet waar ze vandaan konmen….

Lees verder...

Documentaire Boeren met toekomst

08 december 2017

De landbouw in Nederland staat aan de vooravond van een grote verandering. Door steeds meer en meer en meer te produceren lijken boeren uit het oog te zijn verloren wat boeren werkelijk is. In deze documentaire laten drie Nederlandse boeren zien hoe zij te werk gaan en waarom ze hebben gekozen voor een duurzame bedrijfsvoering. Deze 'Boeren met toekomst' maken nu het verschil voor de toekomst en zijn de voorlopers van een landbouw die eerlijk en duurzaam is. Een productie van Yara Hannema, in opdracht van Milieudefensie.

Lees verder...

Duurzame melk levert mij als boer geen cent extra op

Duurzame melk levert mij als boer geen cent extra op

08 december 2017

“Boeren in de melkveesector zetten zich graag in voor natuur en milieu,” stelt melkveehouder Sieta van Keimpema. “Maar de hogere prijs voor diervriendelijke melk levert alleen de supermarkt meer geld en een goed imago op. Veel boeren komen in de problemen. “ Sieta van Keimpema is vanavond te gast bij Aan de keukentafelk in Pakhuis de Zwijger. We gaan met haar in gesprek over hoe we ons voedsel kunnen verduurzamen van producent tot op het bord?

Lees verder...

Everybody Not Appie

Everybody Not Appie

05 december 2017

Jumbo gaat alleen nog maar duurzame zuivelproducten verkopen. "Dat zouden ze nou gewoon ook bij Albert Heijn moeten doen,” vindt Melkexpert Peer Mascini. Help mee om de Appie zover te krijgen.

Lees verder...