Berichten

Nieuwsagenda Milieudefensie week 37 en 38

Nieuwsagenda Milieudefensie week 37 en 38

11 september 2017

Debatten in de Tweede Kamer, acties, lezingen, rechtszaken. Hier zie je wat er de komende twee weken op de nieuwsagenda van Milieudefensie staat. Samen met bewoners, ondernemers, studenten, boeren, ouders of grootouders werken we aan de verandering die nodig is om klimaatverandering te stoppen. Bij interesse in onderstaande onderwerpen kan contact opgenomen worden met de desbetreffende persvoorlichter van Milieudefensie via: persvoorlichting@milieudefensie.nl en 020-5507333

Op zaterdag 16 september organiseert Milieudefensie een landelijke belactie naar supermarkten. In Arnhem, Nijmegen, Haarlem, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht gaan consumenten hun supermarkt bestoken met mail en telefoontjes. Ze vragen de supers om alleen nog eerlijke melk in het schap te leggen. In Utrecht verrijst die dag openlucht callcenter voor de ingang van het Stadhuis in Utrecht, Korte Minrebroederstraat. verschillende BN-ers bellen, samen met boeren en consumenten van daar uit de supermarkten plat, tussen 11.00 en 13.00 uur. Om 12.00 uur is er een persmoment.

Op uiterlijk donderdag 21 september moet de Nederlandse Staat een kaart publiceren van alle locaties in Nederland waar een overschrijding van de Europese luchtkwaliteitswet optreedt (of naar verwachting op gaat treden), met een aanzet van een plan om de luchtkwaliteit op die plaatsen zo snel mogelijk te verbeteren. Dat is het gevolg van een kort geding van Milieudefensie tegen de Staat, waarin de rechter op 7 september uitspraak deed. Milieudefensie houdt de uitvoer van het vonnis nauwlettend in de gaten.