Berichten

Nieuwsagenda Milieudefensie week 35 en 36

Nieuwsagenda Milieudefensie week 35 en 36

28 augustus 2017

Debatten in de Tweede Kamer, acties, lezingen, rechtszaken. Hier zie je wat er de komende twee weken op de nieuwsagenda van Milieudefensie staat. Samen met bewoners, ondernemers, studenten, boeren, ouders of grootouders werken we aan de verandering die nodig is om klimaatverandering te stoppen. Bij interesse in onderstaande onderwerpen kan contact opgenomen worden met de desbetreffende persvoorlichter van Milieudefensie via: persvoorlichting@milieudefensie.nl en 020-5507333

Op woendag 6 september organiseren Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief in debatcentrum De Balie in Amsterdam het jongerendebat 'Drukte in de Stad'Tijdens deze avond gaan alle Amsterdamse politieke jongerenorganisaties (CDJA, Jonge Democraten, DWARS, ROOD, JOVD en Jonge Socialisten) met elkaar in debat over oplossingen voor de verkeersdrukte in Amsterdam. De avond begint om 20.00 uur en is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk.

Op donderdag 7 september is de uitspraak in het kort geding waarin Milieudefensie eist dat de overheid zo snel mogelijk maatregelen neemt om de lucht gezonder te maken en in ieder geval volledig te laten voldoen aan de Europese luchtkwaliteitsnormen. De uitspraak zal rond 10.30/11.00 uur bekend worden.

Op vrijdagavond 8 september organiseert Pakhuis de Zwijger i.s.m. Milieudefensie een debat over de Klimaatkloof, met als hoofdvraag: 'Dreigt een sociale kloof als de kosten van het klimaatbeleid niet anders verdeeld worden?' Directeur Donald Pols van Milieudefensie is één van de deelnemers, naast onder anderen Kitty de Jong (FNV) en Naomi van Steenbergen (filosofe, Universiteit Utrecht). Het debat is in de grote zaal van Pakhuis de Zwijger en begint om 20.00 uur. Toegang is gratis, reserveren via de website van De Zwijger wordt aanbevolen.