Berichten

Nieuwsagenda Milieudefensie week 33 en 34

Nieuwsagenda Milieudefensie week 33 en 34

14 augustus 2017

Debatten in de Tweede Kamer, acties, lezingen, rechtszaken. Hier zie je wat er de komende twee weken op de nieuwsagenda van Milieudefensie staat. Samen met bewoners, ondernemers, studenten, boeren, ouders of grootouders werken we aan de verandering die nodig is om klimaatverandering te stoppen. Bij interesse in onderstaande onderwerpen kan contact opgenomen worden met de desbetreffende persvoorlichter van Milieudefensie via: persvoorlichting@milieudefensie.nl en 020-5507333

Op woensdag 16 augustus om 22.30 uur is het exact vijf jaar geleden dat het Groningse Huizinge werd getroffen door de zwaarste aardbeving tot nu toe: 3,6 op de schaal van Richter. Milieudefensie is betrokken bij de herdenkingstocht naar Huizinge die die avond plaatsvindt. Aanwezigen nemen koffers en verhuisdozen mee als verbeelding van de ontheemding van veel Groningers, die hun huis hebben moeten verlaten vanwege de aardbevingen die worden veroorzaakt door de gaswinning in het gebied. Om 22.30 uur luiden de klokken in Huizinge ter herdenking. Jorien de Lege, campagneleider Energie van Milieudefensie is aanwezig en beschikbaar voor commentaar.

Op woensdag 23 augustus om 09.00 uur vindt het kort geding voor gezonde lucht plaats dat Milieudefensie aanspande tegen de Nederlandse Staat. Bij de rechtbank van Den Haag eist Milieudefensie dat de overheid zo snel mogelijk maatregelen neemt om de lucht gezonder te maken en in ieder geval te zorgen dat Nederland voldoet aan de Europese luchtkwaliteitsnormen. Anne Knol, campagneleider Duurzame Mobiliteit bij Milieudefensie is aanwezig. De zitting is in zaal H3 van het rechtbankgebouw aan de Prins Clauslaan 60. Voor meer informatie of interviewaanvragen: Léonie Beunen, persvoorlichter Mobiliteit Milieudefensie: leonie.beunen@milieudefensie.nl / 06 11770327. Journalisten moeten zich uiterlijk 24 uur voor aanvang  aanmelden bij voorlichting.rb.den.haag@rechtspraak.nl. In verband met verwachte drukte wordt aangeraden om tijdig aanwezig te zijn.