Berichten

Nieuw milieumagazine Down to Earth

03 november 2010

3 november 2010 - Het nieuwe magazine over een betere leefomgeving heet Down to Earth. Het tijdschrift is het journalistiek onafhankelijke opinieblad van Milieudefensie voor mensen met een groen hart. Down to Earth komt zes keer per jaar uit en verschijnt donderdag 4 november voor het eerst.

Met een nieuwe vormgeving, een nieuwe naam en een nieuwe inhoud vervangt Down to Earth het oude Milieudefensie Magazine. Dit magazine bestaat bijna veertig jaar en is altijd meer geweest dan een ledenblad. Ook bij Down to Earth ligt de journalistieke onafhankelijkheid vast in het redactiestatuut. Om dat te benadrukken heeft het blad een nieuwe naam gekregen.

Naast de nieuwe naam krijgt Down to Earth een frisse vormgeving en nieuwe rubrieken en columnisten. Andere zaken zijn niet veranderd: artikels geschreven met beide benen op de grond over alles wat met milieu te maken heeft. De bijdragen laten zien wat milieuproblemen voor mensen betekenen. Down to Earth biedt lezers handvatten om hun mening te vormen. Down to Earth staat voor milieu, mensen, meningen.

Onder andere Thomas van Slobbe (thrillerauteur en directeur stichting wAarde), Karen Zandbergen (politiek redacteur Trouw), Nienke Oosterbaan (Fred&Wilma in de Vinexwijk) en Kris de Decker (Lowtech magazine) zijn het nieuwe magazine komen versterken. Oude bekenden zijn Vincent Bijlo en Michiel Bussink.

Een greep uit het eerste nummer van Down to Earth:

Achtergrond - Schaarse metalen bedreiging voor duurzame energie
Actueel - Het stugge stukje asfalt van de A4 Midden Delfland
Interview - Roland Duong, Keuringsdienst van Waarde en auteur van Het Supermarktparadijs
Reportage - Het Repair Café wil repareren terug in het systeem brengen
Portretten - Zij kregen een taakstraf voor het bezetten van een taxibaan op Schiphol

Een jaarabonnement van Down to Earth kost 34 euro per jaar.

 

Meer informatie