Berichten

Jongerendebat: "Drukte in de stad"

Jongerendebat: "Drukte in de stad"

06 september 2017

Op woensdagavond 6 september wordt het jongerendebat "Drukte in de stad" in De Balie georganiseerd. Hierbij zullen alle Amsterdamse politieke jongerenorganisaties met elkaar in debat gaan. Ze zullen debatteren over oplossingen om de verkeersdrukte in Amsterdam op een duurzame manier te verminderen. De zes jongerenorganisaties zijn het CDJA, DWARS, Jonge Democraten, JOVD, Jonge Socialisten en ROOD.

Doel van het debat is om het verminderen van de verkeersdrukte op de kaart te krijgen bij de nieuwe gemeenteraad die in maart 2018 van start gaat. Het debat is een initiatief van Jongeren Milieu Actief (JMA), de jongerenorganisatie van Milieudefensie.

Mobiliteitsmanifest

De jongerenorganisaties willen graag een mooi, gezond en leefbaar Amsterdam. Ze hebben samen een Mobiliteitsmanifest opgesteld waarin ze hun visie op het verminderen van de verkeersdrukte in Amsterdam duidelijk maken. Twee duurzame oplossingen uit het manifest zijn: een autoluw centrum en het verbannen van touringcars uit het centrum. Dit betekent meer ruimte voor fietsers, voetgangers en OV. De toenemende drukte vereist dat er plaats wordt gemaakt voor mensen en minder voor auto's die 23 uur per dag stilstaan.

Splinter Chabot, voorzitter van de JOVD Amsterdam vertelt: “Wij vinden dit Mobiliteitsmanifest belangrijk omdat het goed is voor de leefbaarheid van de stad en het ook zorgt voor een betere doorstroming waardoor mensen sneller bij hun werk kunnen komen.”

Het manifest zal aan het begin van het debat gepresenteerd en ondertekend worden door de jongerenorganisaties. Er worden veel jongeren verwacht die verbonden zijn aan de jongerenorganisaties, evenals raadsleden en bezorgde Amsterdammers.

Locatie: De Balie
Aanvang debat: 20.00 uur
Adres: Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam