Nieuws

Nieuws

02 februari 2011 22 februari 2011
Teleurstelling om hoger beroep

Teleurstelling om hoger beroep

22 september 2017

Wij zijn teleurgesteld dat de Staat in hoger beroep gaat tegen een deel van het vonnis van de rechter om luchtvervuiling aan te pakken. Staatssecretaris Dijksma liet dit vandaag weten in een brief aan de Tweede Kamer. De rechter oordeelde twee weken geleden dat Nederland zo snel mogelijk overal aan de Europese normen voor luchtkwaliteit moet voldoen. Ook verbood de rechter de overheid om in de toekomst maatregelen te nemen die tot nieuwe overschrijdingen kunnen leiden. Dit tweede deel van het vonnis, dat toekomstige vervuilende projecten zou kunnen tegenhouden, is onderdeel van het hoger beroep. De Staatssecretaris zegt gelukkig wel snel de bestaande knelpunten aan te gaan pakken.

Lees verder...

Invoering van CETA leidt tot meer teerzandolie en kiloknallers

Invoering van CETA leidt tot meer teerzandolie en kiloknallers

21 september 2017

Vandaag treden grote delen van het omstreden CETA-verdrag tussen Canada en de Europese Unie vervroegd in werking. Dit terwijl het Europese Hof van Justitie nog moet bepalen of CETA niet in strijd is met het Europees recht en bijna alle nationale parlementen zich hier nog over moeten gaan buigen. In veel landen bestaat er grote kritiek op het verdrag, dat grote risico's op gebied van voedselveiligheid, consumentenbescherming, energiebeleid en klimaatmaatregelen met zich mee brengt. We vinden het daarom onverantwoord dat een groot deel van dit verdrag al voorlopig inwerking treedt, voor onze Tweede Kamer hierover besloten heeft.

Lees verder...

Geslaagde Landelijke bel-je-supermarkt-dag

Geslaagde Landelijke bel-je-supermarkt-dag

19 september 2017

Afgelopen zaterdag belden we massaal vanuit het hele land naar supermarkten. En met succes! Door de honderden deelnemers stonden de servicelijnen van supermarkten roodgloeiend en liepen de wachttijden flink op. Met de landelijke actie hopen we dat supermarkten eindelijk hun verantwoordelijkheid gaan nemen. Samen hebben we onze eis in ieder geval nog eens heel duidelijk kunnen stellen: alleen nog maar duurzame melk in de schappen! De actie kreeg ook veel persaandacht. Op deze pagina vind je een samenvatting.

Lees verder...

Waar trek jij de grens?

Waar trek jij de grens?

18 september 2017

Het tropisch regenwoud is in groot gevaar. Hoe dat komt? Palmolieplantages verdringen het oorspronkelijke bos, de mensen en dieren die erin leven. Dit moet nu stoppen. Waar trek jij de grens?

Lees verder...