Dossier Recht op gezonde lucht

Verkiezingsdebatten: duurzaam verkeer in de stad

Verkiezingsdebatten: duurzaam verkeer in de stad

16 februari 2018

Welke politieke partijen geven meer ruimte aan schoon verkeer? En wie neemt maatregelen om onze luchtkwaliteit te verbeteren? Je hoort het tijdens de drie verkiezingsdebatten van Milieudefensie. Op woensdag 7 maart in Amsterdam, op woensdag 14 maart in Rotterdam en op 21 februari een Jongerendebat in Rotterdam. Kom je ook? De toegang is gratis!

Meld je aan en ben zeker van een plek

Graag vooraf aanmelden. Stuur een e-mail naar .

Aanmelden

Leefbare steden

Op woensdag 21 maart is het weer zover: de gemeenteraadsverkiezingen. Dan kiezen we welke politieke partijen de komende vier jaar belangrijke beslissingen mogen nemen. Die zullen ook gaan over verkeer en luchtkwaliteit. Onderwerpen waar gemeenten echt snel mee aan de slag moeten. Steden moeten minder ruimte krijgen voor vervuilende auto’s en juist meer ruimte voor duurzaam verkeer zoals fietsen, wandelen en schoon openbaar vervoer. Zo worden onze steden gezonder, duurzamer en leefbaarder.

Lokale politici

Tijdens de debatten komen drie prikkelende stellingen aan bod over lokale verkeers- en luchtkwaliteitsproblemen. De stellingen worden ingeleid door bewoners, die met hun persoonlijke verhalen de urgentie laten zien. Vervolgens gaan lokale partijen uit alle hoeken van het politieke spectrum met elkaar in debat. De verkiezingsdebatten worden geleid door politicoloog/auteur Natasja van den Berg. Bij het jongerendebat treedt Jorn Wemmenhove op als moderator.

Vragen

Uiteraard is er genoeg ruimte voor vragen uit de zaal. Alle avonden is Anne Knol aanwezig, campagneleider Mobiliteit bij Milieudefensie. Na afloop is er een borrel, waar je verder in gesprek kunt gaan met elkaar en de aanwezige politici.

Woensdag 21 februari Jongerendebat Rotterdam

LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam 20:00 – 22:00 uur
Met sprekers van: CDJA, DWARS, Jonge Democraten, Jonge Socialisten, Jong Leefbaar Rotterdam, PerspectieF, ROOD, Pink! en de JOVD.

Woensdag 7 maart verkiezingsdebat Amsterdam

Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam 20:00 – 22:00 uur (19:00 inloop)
Met onder voorbehoud: Jeroen van Berkel (PvdA), Zeeger Ernsting (GroenLinks), Jan-Bert Vroege (D66), Rik Torn (VVD), Johnas van Lammeren (PvdD) en Remine Alberts (SP).

Woensdag 14 maart verkiezingsdebat Rotterdam

LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam 19:00 – 22:00 uur
Met onder anderen en onder voorbehoud: Co Engberts (PvdA), Leo de Kleijn (SP), Christel Monrooij (CU-SGP), Rene Segers-Hoogendoorn (CDA), Bas van Noppen (NIDA), Ruud van der Velden (PvdD) en Jeroen Postma (GroenLinks).