english
MKB Petitie

Laat het mkb niet opdraaien voor de vergroening van de zware industrie

Scroll

De vergroening van Nederland mag wat kosten. Maar het mkb betaalt nu voor de verduurzaming van grote multinationals. Dat is niet eerlijk. Daarom vragen metaalbewerkers, bakkers, spuitgieters, drukkers en meubelmakers samen met Milieudefensie van de politiek: voer een eerlijke CO2-heffing in voor de industrie.

Zij doen al mee: bloemisten, slagers, winkeliers, drukkers, metaalbewerkers, garagehouders, kunststofbewerkers, meubelmakers, bakkers. 

De oproep om de klimaatrekening eerlijk te verdelen wordt ondersteund door 10 branche-organisaties namens 45.000 bedrijven en hun medewerkers.

Het mkb betaalt nu de klimaatrekening van de zware industrie. Dat hebben de multinationals weten te regelen door slimme lobby. Hierdoor betalen zij nauwelijks energiebelasting, maar halen ze wel miljardensubsidies binnen voor hun eigen CO2-opslag.

Deze subsidies worden voor 80% opgebracht door het mkb. Met als gevolg: het mkb betaalt een steeds hogere energiebelasting.

Teken daarom voor een eerlijke CO2-heffing voor de industrie. Zodat de vervuiler betaalt en de rekening voor het mkb omlaag kan.

Gif_A_V5.gif

Tweede Kamer: vergroen de zware industrie niet op kosten van het mkb

1. Zorg ervoor dat de zware industrie de eigen broek ophoudt. Voer een eerlijke CO2-heffing in voor de industrie voor elke ton die ze uitstoten. Met de opbrengst kunnen ze hun eigen vergroening betalen.

2. Verlaag de Opslag Duurzame Energie (ODE) voor het mkb. Zodat ze de rekening voor de zware industrie niet meer hoeven te betalen.

Ja, ik vind ook dat de zware industrie moet gaan betalen!

Loading...