Ruim 80.000 mensen vragen Tweede Kamer om gezonde lucht

Ruim 80.000 mensen vragen Tweede Kamer om gezonde lucht

Den Haag, 11 februari – Bewoners uit heel Nederland komen vandaag naar Den Haag om samen met Milieudefensie meer dan 80.000 handtekeningen te overhandigen aan de Tweede Kamer. De bewoners nemen glazen potten met vervuilde lucht mee uit hun eigen straat en vragen de Kamer om snel maatregelen te nemen voor gezonde lucht.

De overhandiging vindt plaats voorafgaand aan het Algemeen Overleg over de leefomgeving van de commissie voor Infrastructuur en Milieu. Afgelopen jaar hebben bewonersgroepen in het hele land zich hard ingezet om zoveel steun voor de petitie te verzamelen.

Tijdens de overhandiging doen bewoners en campagneleider Anne Knol van Milieudefensie een oproep aan de Tweede Kamer voor maatregelen voor gezonde lucht.

Brede steun onder maatschappelijke organisaties

Deze oproep wordt ondersteund door ruim 80.000 burgers en KWF Kankerbestrijding, Longfonds, Long Alliantie Nederland, European Respiratory Society, Stichting Schone Lucht voor Iedereen, Greenpeace, Natuur & Milieu, Fietsersbond, Natuur en Milieufederaties, Adem Graag in Den Haag, Groene Boulevard Amsterdam en de Kracht van Utrecht.

Op de hoogte blijven van onze campagne? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
E-mailadres *
Voornaam *
Achternaam
Postcode (met behulp van je postcode kunnen we je gerichter informeren over de luchtkwaliteit in jouw buurt)