Milieudefensie Zuid-Oost Groningen

Nieuws

15 februari 2011 17 december 2013

Breicafe tegen de gaswinning in Oude Pekela

12 juni 2017

OUDE PEKELA - Zaterdag werd er door de lokale groep van Milieudefensie een breicafé georganiseerd bij de gaswinningslocatie Oude Pekela met als motto: "Brei een eind aan de gaswinning". Tien personen pakten daarbij strijdbaar de breipennen in hun handen.

Lees verder...

Informatiemiddag TTIP in Zuidbroek Informatiemiddag TTIP in Zuidbroek

Informatiemiddag TTIP in Zuidbroek

04 augustus 2016

Uitnodiging Wat betekent TTIP voor ons, boeren en burgers in Noord-Nederland? Informatieve bijeenkomst op zaterdagmiddag 10 september in Zuidbroek Op zaterdagmiddag 10 september is er in Zuidbroek een informatieve bijeenkomst over TTIP georganiseerd door Milieudefensie Zuidoost Groningen, FNV, Mondiaal FNV-Noord en VPRO-Tegenlicht.

Lees verder...

Voedsel Anders in Wedde, 28 november 2015

Voedsel Anders in Wedde, 28 november 2015

01 december 2015

Ruim 130 mensen lieten zich op zaterdagmiddag 28 november inspireren door het andere verhaal over landbouw- en voedselsystemen. Spreker was Hanny van Geel, Europees coördinator van de Via Campesina, de wereldwijde organisatie van kleine boeren. Ze sprak over de noodzaak dat boeren en burgers weer zeggenschap krijgen over het voedsel, dat er wereldwijd genoeg en gezond voedsel beschikbaar komt voor iedereen, dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor het produceren van goed voedsel, en over het grote belang van ons allemaal dat de landbouw meer samenwerkt met de natuur in plaats van de natuur uit te putten.

Lees verder...

Om de dooie dood niet, Groningers! Actie tegen gaswinning nieuwe gasvelden!

29 juni 2015

BLIJHAM – Op maandagmorgen waren zo’n 60 mensen op de been om nogmaals hun stem te verheffen tegen de activiteiten van de NAM en minister Kamp. Geen boringen naar “nieuw” gas. Veiligheid voor alle Groningers voorop…. wijs zijn met het milieu… een snelle energietransitie richting duurzaam, geen fracken. Milieudefensie Zuidoost Groningen was naast bezorgde omwonenden één van de organisatoren, samen met lokale politici van GroenLinks, SP en de Partij voor de Dieren.

Lees verder...

Geslaagde actie van "Nee NAM niet boren in Blijham" Geslaagde actie van "Nee NAM niet boren in Blijham"

Geslaagde actie van "Nee NAM niet boren in Blijham"

13 juni 2015

BLIJHAM/OUDE PEKELA - Op zaterdagmorgen was er een grote protestactie van de werkgroep "Nee NAM niet boren in Blijham" in samenwerking met Milieudefensie (Zuidoost Groningen) en GroenFront bij gaslocatie Langebrug te Blijham. Zo'n tweehonderd mensen vormden een Levende Ketting rond de boorput.

Lees verder...

Goed bezochte bijeenkomst over megastallen en gezondheid in Wedde

Goed bezochte bijeenkomst over megastallen en gezondheid in Wedde

05 juni 2015

WEDDE - Zaterdag 30 mei jl. organiseerde Milieudefensie in samenwerking met Bi-Ora een informatiemiddag met als thema "Megastallen en gezondheid" . Gastsprekers waren de Brabantse artsen Jos van der Sande van de GGD en Jan Hoevenaars, voormalig huisarts. De middag werd bezocht door zo'n honderd belangstellenden.

Lees verder...

Steun voor actie GroenFront! op gaswinningslocatie Bierum

09 mei 2015

REGIO – Bij Bierum is op zaterdagmiddag een ongeveer dertig meter lang spandoek gehangen aan het hek van de NAM-locatie. Daarop werd met de leus “Samen draaien wij de gaskraan dicht” de toon gezet voor een actie van GroenFront! Tegen de gaswinning in het algemeen en de winning van gas van onder het Wad in het bijzonder.

Lees verder...

Ballonnenwedstrijd afgelast na bezwaar MD Zuidoost Groningen

30 april 2015

Op 5 mei tijdens de Bevrijdingsloop in Pekela zou een al jarenlange milieuvervuilende en dieronvriendelijke traditie opnieuw plaats vinden, het oplaten van ballonnen.... Milieudefensie Zuidoost Groningen heeft om die reden opheldering gevraagd aan de organisatie, een korfbalvereniging uit Oude Pekela.

Lees verder...

Een doods welkom voor de raadsleden van Zuidoost Groningen...... (Met video)

Een doods welkom voor de raadsleden van Zuidoost Groningen...... (Met video)

13 januari 2015

OUDE PEKELA – Raadsleden van de gemeentes Veendam, Oldambt, Bellingwedde en Pekela werden vanavond bij hun komst bij het gemeentehuis van Oude Pekela verwelkomd met een doods welkom. Er werd voor de deur door een 70-tal mensen een dodenwake gehouden. In de aanwezige doodskist lag het gestorven vertrouwen van een groot deel van de Groningse bevolking.

Lees verder...