Zaanstreek

Over Milieudefensie Zaanstreek

15 februari 2011

Milieudefensie Zaanstreek probeert op een positieve wijze het lokale milieu te verbeteren. Daarnaast participeert zij in landelijke acties van Milieudefensie.

Voorbeelden van lokale acties zijn de Eerlijke Winkelroute en de EKO-, FairTrade- en Vegatellingen in supermarkten in de Zaanstreek waarbij de supermarkt met de grootste stijging in een jaar een Award ontvangt.

In de Groote Weiver in Wormerveer hebben wij een filmavond georganiseerd over de olievervuiling door Shell in Nigeria en in de Fabriek in Zaandam een film- en debatavond over schaliegas

Jaarlijks besteden wij aandacht aan de Warme Truiendag. In 2012 zijn de beelden in de beeldentuin, in Zaandijk, met warme truien aangekleed. Dit ging gepaard met veel persaandacht voor de energiebesparingen die op deze dag, maar zeker ook op andere dagen in het jaar, centraal staan. In 2013 heeft Milieudefensie Zaanstreek warme truien aangeboden aan gemeentebestuurders, in Zaanstad aan de burgemeester Geke Faber en wethouder Robert Linnekamp en in Wormerland aan burgemeester Peter Tange en wethouder Anna de Groot.

Ook aandacht heeft de luchtkwaliteit in de Zaanstreek. Milieudefensie Zaanstreek wil in 2013 samen met burgers in wijken, die veel overlast ondervinden van verkeer en industrie, aan de slag. Momenteel bestaat de actieve groep uit 8 personen, die een keer per zes weken bij elkaar komen en daarbij de taken verdelen.

U kunt Milieudefensie Zaanstreek bereiken via:

Hans Mandjes
Koningsvarenstraat 346
1531 SL Wormer
tel: 06 4836 3237
e-mail. zaanstreek@milieudefensie.nl