Zaanstreek

Nieuws Milieudefensie Zaanstreek

15 februari 2011 01 augustus 2011
Warme truiendag 2018

Warme truiendag 2018

04 februari 2018

De uitreiking, tijdens de Warmetruiendag, door Milieudefensie Zaanstreek van een warme trui aan directeur Frank van Dooren van ZVH met daarbij de vraag meer te doen aan energiebesparingen en de implementatie van duurzame energie. Frank van Dooren verklaarde bij de overhandiging van de trui dat ZVH al veel doet aan energiebesparingen in o.a. de Kleurenbuurt, Rosmolenwijk en Poelenburg. De plaatsing van zonnepanelen zou, volgens Milieudefensie Zaanstreek, beter kunnen. Op de foto staan Jeffrey Boekstaaf van Milieudefensie Zaanstreek, Frank van Dooren van ZVH en Hans Mandjes van Milieudefensie Zaanstreek.

Lees verder...

Vega-aanmoedigingsprijs uitreiking Vega-aanmoedigingsprijs uitreiking

Vega-aanmoedigingsprijs uitreiking

28 november 2017

Dirk van den Broek, in Oostzaan, heeft op dinsdag 21 november van Milieudefensie Zaanstreek de zaanse Vega aanmoedigingsprijs ontvangen. Elk jaar telt Milieudefensie Zaanstreek het assortiment vegetarische artikelen in de zaanse supermarkten met de intentie het (duurzame), vegetarische aanbod te verhogen. Op de foto, gemaakt door Jos Foole, staan de heer van der Tas, leidinggevende bij Dirk van den Broek in Oostzaan en Hans Mandjes, voorzitter Milieudefensie Zaanstreek.

Lees verder...

Vega-award uitreiking Vega-award uitreiking

Vega-award uitreiking

15 november 2017

Dinsdag 14 november 2017 ging Milieudefensie Zaanstreek naar Albert Heijn Vos te Koog aan de Zaan om de vega award voor het jaar 2017 uit te reiken. De voltallige afdeling van Milieudefensie Zaanstreek was er: Hans Mandjes (de voorzitter), Jos Foole (penningmeester) en Jeffrey Jason Boekstaaf.

Lees verder...

Actie Welkoop 2017

Actie Welkoop 2017

22 mei 2017

Vrijdag 7 april jongsleden hadden wij van Milieudefensie een actie bij Welkoop om het bestrijdingsmiddel Round-up uit te schappen van Welkoop te laten verwijderen! De foto hierbij staat helemaal links Jos Foole de penningmeester van Milieudefensie Zaanstreek, rechts daarvan staat Jeffrey Jason Boekstaaf de benjamin van de groep, daarvan rechts weer staat Stan Jonksmans en helemaal rechts op de foto staat Hans Mandjes de voorzitter van Milieudefensie Zaanstreek.

Lees verder...

Climate March 2017

Climate March 2017

22 mei 2017

29 april jongsleden. Links staat Jos Foole actief voor Milieudefensie Zaanstreek en rechts staat Hans Mandjes de voorzitter van Milieudefensie Zaanstreek.

Lees verder...

Zaanstreek Gifvrij

Zaanstreek Gifvrij

26 september 2016

Afgelopen zaterdag 24 september 2016 heeft Milieudefensie Zaanstreek voor de deur van tuincentrum Welkoop, in Wormerveer, in het kader van haar activiteit Zaanstreek Gifvrij, flyers uitgedeeld aan klanten met daarop de vraag te kiezen voor een ecologisch onkruidbestrijdingsmiddel of te gaan schoffelen/branden en het giftige onkruidbestrijdingsmiddel Roundup (Glyfosaat) te laten staan. Welkoop is, samen met Overvecht, het enige tuincentrum in de Zaanstreek dat Roundup (Glyfosaat) nog verkoopt. Op de foto staan Jos en Hans van Milieudefensie. Foto ingestuurd door Hans Mandjes.

Lees verder...

Burgerinitiatief ‘Stop de hobbyjacht in Noord-Holland’

18 april 2015

Burgers uit de provincie Noord-Holland vinden het onacceptabel dat er zonder objectieve noodzaak en puur voor het plezier van jagers dieren worden doodgeschoten. Nu de overheid via de nieuwe Wet Natuurbescherming de provincies verantwoordelijk maakt voor de jacht, is dit aanleiding voor een groep bezorgde burgers uit Noord-Holland om een burgerinitiatief te starten met als doel een einde te maken aan de zinloze hobbyjacht in de provincie.

Lees verder...

Zaanstreek Gifvrij !

Zaanstreek Gifvrij !

28 maart 2015

In het kade van de nieuwe actie "Zaanstreek Gifvrij !" staan wij zaterdag 4 april bij tuincentrum Overvecht in Zaandam om klanten te vragen geen onkruidbestrijders zoals Roundup te kopen.

Lees verder...

Je krijgt het er warm van!

Je krijgt het er warm van!

02 maart 2015

Op Warme Truiendag 6 februari 2015 gaf Marjan Minnesma van Urgenda 's avonds een lezing in De Lorzie in Wormerveer. Jacob Passander van TransitionTown Zaanstreek, een van de medeorganisatoren, doet verslag.

Lees verder...

Warme Truiendag 2015

Warme Truiendag 2015

10 februari 2015

Op 6 februari was het weer Warme Truiendag. Dit jaar reikten vier leden van Milieudefensie Zaanstreek warme truien uit in Wormerland, Oostzaan en Zaanstad. We hebben in deze gemeenten een kort gesprekje gevoerd met de verantwoordelijke bestuurders en vervolgens de warme trui uitgereikt. De plaatselijke pers gaf ook acte de présence.

Lees verder...

6 februari Marjan Minnesma in De Lorzie in Wormerveer

6 februari Marjan Minnesma in De Lorzie in Wormerveer

28 januari 2015

Op uitnodiging van ROSA, Milieudefensie Zaanstreek, Transition Town Zaanstreek en de Zaanse Energie Coöperatie spreekt Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, op vrijdag 6 februari in De Lorzie over het doel van Urgenda om in Wormerveer 100 woningen energieneutraal te maken. Ook wordt hun visie op een volledig duurzame energievoorziening in 2030 toegelicht.

Lees verder...

Nacht van de Nacht in het Twiske

Nacht van de Nacht in het Twiske

29 oktober 2014

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Dit jaar werd de Nacht van de Nacht voor de 10e keer georganiseerd op zaterdag 25 oktober 2014. In het hele land waren er activiteiten. Hans Mandjes van Milieudefensie Zaanstreek organiseerde een zintuigenwandeling in het Twiske en doet verslag.

Lees verder...

Leefbaar, duurzaam en eerlijk

Leefbaar, duurzaam en eerlijk

13 september 2014

Op een zonnige zaterdag 12 september was het Rosariumpark in Krommenie gevuld met enthousiaste vrijwilligers om de bezoekers van het Leefbaarheidsfestival 2014 te informeren over allerhande zaken en te vermaken met muziek en spelletjes. Door medewerkers van Buurthuis de Pelikaan werd gezorgd voor de inwendige mens.

Lees verder...

Warme truien voor bestuurders Oostzaan

Warme truien voor bestuurders Oostzaan

08 februari 2014

Op de nationale Warme Truiendag, vrijdag 7 februari 2014, overhandigden leden van Milieudefensie Zaanstreek warme truien aan burgemeester Möhlmann en milieu wethouder Visser van Oostzaan. Op deze ludieke manier vroegen wij deze bestuurders om in hun gemeente werk te maken van energiebesparing.

Lees verder...