Agenda

Documentaire Samuel in the Clouds: maandag 10 oktober: Dag van de Duurzaamheid

Documentaire Samuel in the Clouds: maandag 10 oktober: Dag van de Duurzaamheid

13 september 2016

Vertoning van de documentaire Samuel in the Clouds. Inleiding met klimaatdeskundige Antoine Maartens van Urgenda

Wanneer 13 september 2016
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

In Nederland was er weinig van te merken, maar juli 2016 bleek wereldwijd de heetste maand sinds 1950, aldus NASA-wetenschappers. De internationale afspraken van Parijs om de opwarming van de aarde te vertragen, lijken onhaalbaar. Regeringen moeten harder aan de slag. De Nederlandse regering is zelfs door de rechter opgedragen meer te doen aan CO2-uitstootvermindering dan het huidige kabinet beoogt. Die rechtszaak is in juni 2015 gewonnen door Urgenda, organisatie voor duurzaamheid en innovatie.

Op maandag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, aanvang 20:15 vertelt Antoine Maartens van Urgenda naar aanleiding van de documentaire Samuel in the Clouds, hoe verduurzaming van onze energievoorziening sneller kan. Maartens zelf werkt hieraan op de Waddeneilanden. Hij gaat ook met voorbeelden in op de mogelijkheden voor individuele burgers hieraan bij te dragen. De avond wordt geleid door freelance journalist Mark van Kollenburg en is ontstaan in samenwerking met Milieudefensie Zaanstreek, de Zaanse Energie Koöperatie en Kontakt Milieubeheer Zaanstreek.

Toegangsprijs: € 6,50 Er wordt gratis biologische frisdrank aangeboden.

Aanvangstijd 20:15 uur

In samenwerking met Milieudefensie Zaanstreek, Kontakt Milieubeheer Zaanstreek en De Zaanse Energie Koöperatie.

Samuel in the Clouds

Bijna nergens zijn de extreme consequenties van klimaatverandering zo zichtbaar als in de Boliviaanse Andes. Hier, op vijfduizend meter hoogte, word je geconfronteerd met het directe effect van het smelten van de gletsjers. Generaties lang werkte Samuels familie hier in de besneeuwde bergen, en ook Samuel werkt er als skiliftbediende. Maar inmiddels blijft de sneeuw weg. In zijn poëtische documentaire Samuel in the Clouds toont de Belgische filmmaker Pieter Van Eecke wat klimaatverandering betekent, niet alleen voor de natuur, maar ook voor de lokale bevolking.

Een film van Pieter Van Eecke | België, 2016, 70 minuten