Milieudefensie Roermond

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. Ook in Roermond is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wie zijn we

De Milieugroep Roermond bestaat sinds 1993 uit verschillende aangesloten natuur- en milieuorganisaties, zoals IVN en het WNF. De Milieugroep sluit zich aan bij de provinciale Natuur – en Milieufederatie. In 2005 hebben wij ons ook aangesloten bij de landelijke vereniging Milieudefensie. De structuur met aangesloten groepen bestaat niet langer. In plaats van een netwerk bestaan we uit enkele actieve leden. Maar wij maken nog wel gebruik van de contacten die wij in het verleden hebben gemaakt. Dit zijn vertegenwoordigers van zowel natuur – en milieuorganisaties, als van de gemeentelijke of provinciale overheid.

Wat doen we

De Milieugroep Roermond zet zich in voor het behoud en het ontwikkelen van de natuurwaarden in het Roerdal. Het Roerdal is een Natura 2000-gebied. Dit gebeurt tijdens gepland overleg, bijvoorbeeld in het Roermonds Natuur - en Milieuoverlegorgaan. Dit overlegorgaan adviseert het College van burgemeester en wethouders. Daarnaast neemt de Milieugroep zelf het initiatief voor overleg.

In het Roerdal steken we ook de handen uit de mouwen. Elke 14 dagen verwijdert de Milieugroep het afval in de bermen van het fietspad door het Roerdal. In de herfst snoeien we de meidoornhaag.

We houden de voorgenomen kap en herplant van bomen in de gaten. Hierover beantwoorden we ook vragen van bewoners. Bij kansen voor- of bedreigingen van natuur komt de Milieugroep in actie.

Doe mee

Wil je ook vrijwilliger worden? Dat kan!
Mail naar Huug Stam via roermond@milieudefensie.nl en wij nemen contact met je op.

Loading...