english

Milieudefensie Opsterland

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. Ook in Opsterland is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wie zijn we

Milieudefensie Opsterland is een actieve afdeling van Vereniging Milieudefensie. We houden ons bezig met al het groen, de natuur en het milieu in onze omgeving. Onze belangrijkste thema's zijn biodiversiteit, zwerfafval en het milieubeleid van de gemeente.

Wat doen we

We organiseren verschillende kleine publieksacties. Zo willen we dat mensen hun plastic gaan scheiden, en dat dit apart opgehaald wordt. Op basisscholen stimuleren we natuur- en milieu-educatie. En in supermarkten organiseren we elk jaar een EKO-telling. Daarnaast ondersteunen wij de landelijke vereniging Milieudefensie met verschillende petities.

Doe mee

Milieudefensie Opsterland is op zoek naar mensen die zich actief willen inzetten voor het groen, de natuur en het milieu in onze omgeving. Heb je een groen idee, groene handen of zin om de gemeentepolitiek te beïnvloeden?
Neem contact met ons op via opsterland@milieudefensie.nl.

Loading...