Interessant films

De documentaire "Tomorrow

De documentaire "Tomorrow

31 januari 2017

Op woensdag 1 februari—tijdens de IVN inloopavond—heeft het Platform Duurzaam Geldrop-Mierlo in samenwerking met het IVN de documentaire "Tomorrow" (Demain) laten zien. Een aanrader voor iedereen die geeft om onze toekomst!

IVN presenteert: 
Op woensdag 1 februari heeft het Platform Duurzaam Geldrop-Mierlo "Tomorrow" (Demain) gepresenteerd. Een aanrader voor iedereen die geeft om onze toekomst!

De transitie naar een duurzame samenleving is dé uitdaging van deze eeuw. Een uitdaging bovendien die we niet alleen aan de Overheid kunnen overlaten, en ons allemaal aangaat. Alleen, het is zo groots en veelomvattend. Wat moeten we daarmee in onze eigen omgeving? Wat kunnen we zelf doen? Waar te beginnen? Daar gaat deze film over.
Natuurlijk, ieder op zijn of haar manier probeert bij te dragen. Met afvalscheiding, aanschaf van LED-lampen, installatie van zonnecollectoren, kopen van biologisch voedsel, vaker met de fiets, of gewoon bewuster met energie omgaan. Allemaal zaken die er toe doen, maar er is meer nodig. Véél meer. De wil is er wel, zoals o.a. verwoord in de nota Duurzaamheid van onze Gemeente. Alleen, dan wordt het vaak stil, wachten we op of wijzen we naar de ander, overheden, instanties, bedrijven.
Dat het anders kan laat de film "Tomorrow" zien. De filmmakers tonen ons voorbeelden uit steden in de ons omringende landen. Hoe burgerinitiatieven de weg wijzen naar een duurzame samenleving. Daarmee is het een inspiratiebron voor ons allemaal, omdat het laat zien wat een groep mensen kan bereiken wanneer ze er voor kiezen om er samen de schouders onder te zetten. Om samen te werken, voorbij de grenzen van traditionele mogelijkheden en beperkingen.
"Tomorrow" inspireert ook het Platform Duurzaam. Omdat wij geloven in de kracht van mensen die in actie willen komen. De kunst is alleen om hen te bereiken en te verbinden. Daarom organiseren wij dit jaar een D100. Een conferentie met werkateliers om besluitvormers, experts en initiatiefrijke bewoners aan elkaar te koppelen, zodat nieuwe mogelijkheden en kansen ontstaan. Die dan ook daadwerkelijk realiseren, dat is ons doel. Waar een wil is, komt een weg tenslotte! Daar gaan we mee aan de slag in 2017. Meer nieuws daarover vind je op onze website.
Als opwarmer willen wij je deze film van harte aanbevelen. We hopen natuurlijk dat het zoveel mogelijk mensen prikkelt om ook in actie te komen, in de hoop je te mogen ontmoeten in de D100 werkateliers verderop in 2017.

Voor degene die op 1 februari er niet bij konden zijn is er goed nieuws: de film is in zijn geheel (compleet met ondertiteling) te zijn op you tube. Gewoon even zoeken op Tomorrow of Demain en hij komt tevoorschijn.

Veel kijkplezier en inspiratie!