Thema's

15 februari 2011 01 december 2015
AndereMert

AndereMert

Jaarlijks wordt op de derde zondag in september de De Andere Mert / Regenboogfestival gehouden. De AndereMert wordt gehouden in de kasteeltuin van Kasteel Geldrop. Elk jaar staat ook Milieudefensie met een kraam op deze markt om aandacht te vragen voor een veelal lokaal thema over het milieu. Ook kan er op deze dag van dansbare werldmuziek worden genoten op het Regenboogfestival. Dit festival vind op de zelfde locatie plaats.

Lees verder...

Anders kijken, anders kiezen

Anders kijken, anders kiezen

Regelmatig publiceren wij in Middenstandsbelangen een stukje over Wat jij voor het milieu kunt doen. Praktische tips hoe je Anders kunt kijken en vooral kiezen als het om energie, voedsel, geld, vervoer en andere andere aspecten van duurzaam leven gaat. Deze stukjes publiceren we ook hier op onze website.

Lees verder...

Klimaatverandering

Klimaatverandering

Zo langzamerhand weet iedereen wel dat het klimaat verandert. Ook al is het een ongemakkelijke waarheid, we nemen er als mensheid nog niet de volle verantwoordelijk‐heid voor. Als we niet op tijd van koers veranderen, is het proces onomkeerbaar, en stevenen we af op een ecologische ramp die verstrekkende gevolgen voor de natuur, maar ook voor de mensheid. Zeker in Nederland. Verbranding van fossiele brandstoffen heeft ons welvaart gebracht. De keerzijde daarvan is een toename in de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer, wat het zogenaamde broeikaseffect tot gevolg heeft. Dit broeikaseffect leidt tot een stijging van de gemiddelde temperatuur op aarde. Met als bijkomende gevolg onder meer smeltend ijs van gletsjers en poolkappen, het stijgen van de zeespiegel, en veranderende weerpatronen over de hele wereld.

Lees verder...