Delft

Nieuws Milieudefensie Delft

15 februari 2011 01 augustus 2011

Luchtwacht tijdens NLdoet!

Op 9 en 10 maart, landelijke vrijwilligersdagen, worden de luchtwachters versterkt met extra vrijwilligers. Ze gaan in heel Delft de luchtkwaliteit meten.

Luchtwacht tijdens NLdoet! - Lees verder...

Wat moet volgens jou gebeuren voor een betere luchtkwaliteit in Delft?

Laat ook je stem horen! Geef aan ons door welke maatregelen jij het belangrijkst vindt om de luchtkwaliteit in Delft te verbeteren. Vul deze enquête in en wij gaan ermee aan de slag.

Wat moet volgens jou gebeuren voor een betere luchtkwaliteit in Delft? - Lees verder...

Bijeenkomst Luchtwachters van Delft

In september 2017 heeft de rechter Milieudefensie in het gelijk gesteld: de overheid moet de luchtkwaliteit zo snel mogelijk verbeteren. Milieudefensie Delft organiseert samen met bezorgde bewoners, ‘de Luchtwachters van Delft’, op woensdagavond 7 februari een bijeenkomst over de luchtkwaliteit campagne en over de luchtkwaliteit in Delft.

Bijeenkomst Luchtwachters van Delft - Lees verder...

Meest milieubewuste Nederlander woont in Delft

Henk Tetteroo, volgens dagblad Trouw de meest milieubewuste Nederlander, maakt jaarlijks een Persoonlijk Duurzaam Jaarverslag. Milieudefensie Delft nodigt andere Delftenaren uit, om mee te doen.

Meest milieubewuste Nederlander woont in Delft - Lees verder...

Duurzaamheidsspel op Bieslanddagen

Milieudefensie Delft staat 2 september op de Bieslanddagen met het Duurzaamheidsspel. Hiermee besteden we aandacht aan de 'sustainable development goals' oftewel de 'werelddoelen' van de Verenigde Naties.

Duurzaamheidsspel op Bieslanddagen - Lees verder...

Supermarkt Bio Check

Greenpeace doet landelijk onderzoek naar het aanbod van biologische groenten en fruit in 7 grote supermarktketens. Met als doel: meer biologische producten in de winkels. Milieudefensie juicht dat toe, want het aanbod stijgt, maar (te) gestaag. Meedoen is leuk, makkelijk en nuttig! Geef je op en help mee tussen 24 augustus en 3 oktober.

Supermarkt Bio Check - Lees verder...

Wonderbag is een succes!

Op ‘Warme truiendag’ 10 februari 2017 organiseerde Milieudefensie Delft samen met Ruilkring Delft & Westland tweemaal een workshop ‘Een warme trui voor je pan’. Vanwege de grote belangstelling is de workshop nog tweemaal herhaald. De 21 deelneemsters gingen met een unieke zelfgemaakte wonderbag naar huis.

Wonderbag is een succes! - Lees verder...

Eenmalige voedseleditie van De Pers uitgedeeld op station Delft

Op 6 februari werd de speciale voedsel editie van De Pers door Milieudefensie uitgedeeld op verschillende stations. Deze eenmalige krant is een pleidooi voor eerlijk en gezond voedsel.

Eenmalige voedseleditie van De Pers uitgedeeld op station Delft - Lees verder...

European Citizens’ Initiative to stop glyphosate

Op 8 februari 2017 startte de campagne om het giftige pesticide glyfosaat te weren uit Europa. In een week tijd zijn meer dan 275,000 handtekeningen verzameld! Maar om succesvol te zijn, moeten er meer dan een miljoen handtekeningen binnen zijn voor juni 2017.

European Citizens’ Initiative to stop glyphosate - Lees verder...

Milieudefensie Delft verwelkomt graag nieuwe vrijwilligers.

Op het moment bestaat onze afdeling uit drie actieve vrijwilligers. Met meer actieve leden kunnen we meer bereiken. We hebben veel plannen en kunnen alle menskracht gebruiken om die uit te voeren. Dus nieuwe vrijwilligers: meld je aan!

Milieudefensie Delft verwelkomt graag nieuwe vrijwilligers. - Lees verder...