Lokaal

Welkom op de site van Milieudefensie Delft

Bieslanddagen

Welkom op de site van Milieudefensie Delft

14 februari 2011

Milieudefensie Delft richt zich sinds 2011 vooral op het thema Voedsel(verspilling). We organiseerden o.a. Taste the Waste-maaltijden, een pop-up-restaurant en een Food Waste Competition voor studenten, waarbij we producten gebruiken die anders weggegooid zouden zijn. We hebben de soep-kliko, waarmee we diverse activiteiten langsgaan met taste-the-waste-soep. In 2016 besteedden we ook speciale aandacht aan peulvruchten. En in 2017 organiseren we workshops 'wonderbag' waarin die peulvruchten (of rijst, aardappels of andere gerechten) met erg weinig energie gaar kunnen worden.

Milieudefensie Delft doet mee aan landelijke campagnes van Milieudefensie, zoals de bijen-actie en 'allemaal lokaal' (voor lokaal veevoer), en we richten ons ook op het lokale milieu. We zijn mede-initiatiefnemer van het Delftse Repaircafé (januari 2012). Milieudefensie Delft is aanwezig op activiteiten als Bieslanddagen, Foodfestival, Lentefair van Duurzaamheidscentrum De Papaver. 

Vrijwilligers en geïnteresseerden

Wilt u Milieudefensie Delft helpen door Taste-the-waste-soep uit te delen op activiteiten, het gebruik van ekoproducten in kantines bevorderen of te helpen bij de pr, dan bent u zeer welkom! Ook als u maar een paar uurtjes per jaar beschikbaar bent kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Kijk ook eens bij 'over ons'.

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger mee te werken of heeft u suggesties over lokale milieuproblemen waar wij ons op kunnen richten, stuur t dan een mail.

Kwartaal- nieuwsbrief Milieudefensie Delft

Vul je e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
voornaam/voorletter:
achternaam:
organisatie:
Inschrijven Uitschrijven