english

Milieudefensie De Ronde Venen

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. Ook in De Ronde Venen is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wie zijn we

Milieudefensie De Ronde Venen is een lokale afdeling van de vereniging Milieudefensie. Wij bestaan uit een groep van 16 enthousiaste leden. We hebben een goede samenwerking met de lokale organisatie Spaar het Gein.

Wat doen we

Wij steken veel tijd in het onderhouden van het groene karakter in en rond het dorp. Vooral bij de herinrichting van wijken wil de gemeente onnodig veel bomen kappen. Het gaat om zoveel gevallen dat we het niet allemaal kunnen bijhouden. Maar toch wisten we tot nu toe een groot aantal bomen te redden.

Om de dijken te kunnen verhogen wil ook de Provincie Utrecht duizenden bomen kappen. Dit gaat om bomen langs de vele kleine rivieren in de regio, zoals de Gein en de Kromme Mijdrecht. Wij proberen met onze creativiteit en kennis het Waternet over te halen deze bomen te laten staan. Zo hopen wij om het prachtige, oude landschap van deze rivieren te bewaren voor de toekomst.

We proberen ook op andere manieren de natuur, het milieu en de rust en ruimte in Abcoude te beschermen. Dit doen we door mee te denken wanneer de gemeente nieuw beleid schrijft. Wij streven naar zoveel mogelijk ruimte voor fietsers, voetgangers en openbaar vervoer.

Doe mee

Wil je ook vrijwilliger worden? Dat kan!
Mail naar derondevenen@milieudefensie.nl, en wij nemen contact met je op.

Loading...