Nieuws

People Power Action

People Power Action

18 december 2015

Milieudefensie Arnhem was samen met duizenden actievoerders en burgers aanwezig bij de acties rondom de historische VN-klimaattop COP21.

Vrijdagochtend 11 december 06:30 stonden al 15 dappere steunbetogers om de mensen uit te zwaaien die meegingen met de Milieudefensie actie-bus naar Parijs. Tijdens deze uitzwaai-actie worden Thijs Belgers van de GNMF, Kaat van Loesje en Milieudefensie Arnhem actievoerster Uli Lerche geïnterviewd door Radio Gelderland. Het nieuws dat naast de bus uit Arnhem ca. 400 mensen met de Milieudefensie-bussen uit Nederland op 11 december naar de acties in Parijs gingen haalde zelfs de NOS-website.

In Parijs kwam ons internationale Friends of the Earth-netwerk samen voor een internationale conferentie: People. Power. Action. De volgende dag deden we mee aan een actie van de Franse klimaatcoalitie. Met behulp van gps vormen we met z'n allen samen reusachtige letters in de straten van Parijs: Climate Justice Peace. Daarna vormden tijdens het protest Red Lines rode lijnen die de grenzen lieten zien tot waar we met klimaatverandering zouden kunnen gaan en dat het nu al heel laat is.

Vanuit Arnhem hadden we ook een spandoek mee. De volgende lokale organisaties hebben het spandoek getekend en/of staan achter de boodschap Arnhem (NL) joins the Energy Revolution: Milieudefensie Arnhem, De Groene Vos, Parijs voor de Dieren Arnhem, Gelderse Natuur en Milieufederatie, NIVON Arnhem, WNF Regioteam Arnhem, IVN Arnhem, de bibliotheek Arnhem, Molenplaats Sonsbeek, Doca, GroenLinks Arnhem, HAN/ SEECE, Bloei! in [Arnhem] en Platform Arnhem Mondiaal.

Het was een bijzonder belevenis en een historisch moment! Let’s stand up together against climate change and for climate justice, people power and peace in a sustainable world!

Op onze Milieudefensie Arnhem Facebookpagina, de Facebookpagina van Milieudefensie en  website van Milieudefensie vind je meer informatie, foto’s en video’s over de acties en de VN-klimaattop.