english

Milieudefensie Arnhem

Ook in je eigen woonplaats kun je bouwen aan een eerlijk en duurzaam Nederland. Daarom pakken in het hele land Milieudefensie afdelingen milieuproblemen in hun buurt aan. Ook in Arnhem is een lokale afdeling van Milieudefensie actief.

Wie zijn we

Milieudefensie Arnhem heeft 15 actieve leden. Daarnaast zijn er in Arnhem ruim 800 leden en donateurs van Milieudefensie. Ook zijn er veel mensen die ons helpen met hand- en spandiensten. Samen zetten we ons in voor een schoon, besparend, groen, diervriendelijk en grenzeloos Arnhem.

Milieudefensie Arnhem vergadert weinig en doet veel. Door onze werkgroepenstructuur kunnen wij in korte tijd veel bereiken. Naast onze acties hebben wij onze jaarlijkse zomerpicknick en winterwandeling. 

Wij bij Milieudefensie Arnhem willen graag een stad waarin het fijn is om te leven. Vanuit ons oogpunt is dat een stad met gezonde leefomstandigheden voor iedereen en een respectvolle benadering van de natuur. Onze stad moet vele generaties meegaan.

Wij willen een stad die:

  • toekomstbestendig is,
  • zuinig omgaat met grondstoffen en
  • waardering heeft voor de intrinsieke waarde van natuur.

Wereldwijd worden zoveel landschappen verwoest, hulpbronnen uitgeput en klimaatverandering stelt ons en alle andere levensvormen voor grote problemen. Daarom ziet Milieudefensie Arnhem het als haar taak om natuur en milieu te beschermen, binnen én buiten Arnhem.

Activiteiten

Bijenacties
Wij zetten ons regelmatig in voor de bij. Zo hebben we begin juni in de bibliotheek in Rozet met kinderen lekkere bloemenverrassingen gemaakt, ansichtkaarten gekleurd en meer. Download onze pdf met aanvullende informatie.

Crowdfundingsactie Stadsblokken-Meinerswijk
Onze stad heeft een prachtig uiterwaardengebied in het hart van de stad. Dit is uniek in Europa. Samen met Kloppend Stadshart en vele anderen willen we bebouwing in de Arnhemse uiterwaard tegenhouden. Hiervoor hebben we €35.000 nodig. Vind jij bouwen in de uiterwaard ook bizar? Dan vragen we je financiële steun zodat we procedures kunnen voeren. Kijk op de site van MAEX om te doneren voor een klimaatrobuust Stadsblokken-Meinerswijk. Je kunt direct storten op rekening NL98 TRIO 0338 7339 14 t.n.v. Kloppend Stadshart.

Bekijk het alternatieve klimaatbestendige plan van Stichting Kloppend Stadshart. Download hier de poster om te printen en voor je raam te hangen.

Samenwerkingen

Samen staan we sterk!
Wij werken regelmatig samen met andere groepen, zoals:

Tijdens onze maandelijkse schrijfmiddagen ondersteunen wij regelmatig acties van andere organisaties zoals Natuurmonumenten, Greenpeace en Wakker Dier.

Stage of afstuderen

Ook studenten van een MBO, HBO of universiteit zijn van harte welkom om bij ons stage te lopen of af te studeren. In het verleden zijn er verschillende studenten geweest die een opdracht voor ons hebben uitgevoerd.
Er zijn vele onderwerpen mogelijk. Denk aan een opdracht die betrekking heeft op lichthinder, bescherming groene gebieden, enz.

Doe mee

Iedere tweede zaterdag van de maand kun je ons van 13.00 tot 15.00 uur ontmoeten in de bibliotheek in Rozet.
Ook kun je ons bereiken via arnhem@milieudefensie.nl. We zijn ook actief op Facebook en Twitter.
Volg ons en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons financieel ondersteunen?
Donaties zijn van harte welkom op rekeningnummer: NL 20 TRIO 0390373850.
Hartelijk dank alvast voor je bijdrage!

Loading...