Agenda

6 maart - Allemaal Eet-Lokaal

6 maart - Allemaal Eet-Lokaal

De Wasserij, Molenbeekstraat 26A, Arnhem, 27 januari 2018

In ons Allemaal eet-Lokaal koken vrijwilligers een veganistische, biologische, lokale, oerwoudvrije driegangen maaltijd met zoveel mogelijk lokale producten. Schuif gezellig aan en proef zelf hoe lekker de duurzame keuken is. Luchtwachter Ipe van der Deen vertelt tussen de gangen door over de luchtkwaliteit in Arnhem.

Wanneer 06 maart 2018
van 18:00 tot 20:00
Waar De Wasserij, Molenbeekstraat 26A, Arnhem
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Aanmelden
Aanmelden voor deze maaltijd kan tot en met 2 maart via arnhem@milieudefensie.nl.  Er kunnen maximaal 25 mensen mee-eten.

Luchtwachter pe van der Deen vertelt over gezonde lucht
T
ussen de gangen door zal Ipe van der Deen, vrijwilliger bij Milieudefensie Arnhem en Luchtwachter iets vertellen over de luchtkwaliteit in Arnhem en wat we kunnen doen om deze te verbeteren. Ipe is een van de mede-eisers in de rechtszaak voor schone lucht.

Lekker plantaardig
Voor de productie van vlees, zuivel en eieren in Nederland is ruim 1 miljoen voetbalvelden aan sojaplantages nodig. Zolang onze veeteelt in grote mate afhankelijk is van grondstoffen van ver weg blijven we sociale en ecologische misstanden aan de andere kant van de wereld veroorzaken. En zitten boeren in Nederland in een ' race to the bottom', waarin intensivering soms de enige manier is om te overleven. Milieudefensie werkt samen met 17 boeren om de overstap naar regionaal veevoer te maken: op weg naar oerwoudvrij vlees, zuivel en eieren!

De beste oplossing is minder vlees, zuivel en eieren te eten. Dat is beter voor het oerwoud,voor de wereldwijde voedselverdeling, het klimaat, de dieren en onze gezondheid. Daarnaast zou het beter zijn als we meer in Europa geteelde gewassen zouden gebruiken als veevoer in plaats van soja uit Zuid-Amerika. Daarmee zouden we ons beslag op landbouwgrond buiten Europa kunnen verkleinen en de kringloop van grond-veevoer-mest kunnen sluiten.

De oplossing ligt dichterbij dan je denkt
Met het Allemaal  eet-Lokaal laat Milieudefensie Arnhem zien dat de oplossing onder handbereik ligt. “ Het is heel goed mogelijk om een lekkere veganistisch maaltijd te koken,” aldus Hanneke Windhausen, chefkok van het eet-Lokaal en vrijwilliger bij Milieudefensie Arnhem. “ Voor de maaltijd gebruiken we alleen plantaardige en  zoveel mogelijke lokale producten.

In 2018 is er ook een Allemaal eet- Lokaal op 17 april en 15 mei.