Agenda

24 maart - jaarlijkse opschoondag Spijkerkwartier

24 maart - jaarlijkse opschoondag Spijkerkwartier

De Lommerd, Spijkerstraat 185a, 6828 DC Arnhem, 24 februari 2018

Het begint een traditie te worden, de jaarlijkse opschoondag in het Spijkerkwartier. Deze zwerfvuilactie organiseren we samen met bewoners van het Spijkerkwartier. Iedereen is welkom mee te helpen.

Wanneer 24 maart 2018
van 09:45 tot 12:00
Waar De Lommerd, Spijkerstraat 185a, 6828 DC Arnhem
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Het begint een traditie te worden, de jaarlijkse opschoondag. Gezellig met een groepje wijkbewoners het Spijkerkwartier een stukje frisser maken. Met wat geluk hebben we net zulk prachtig weer als vorig jaar; toen zaten we nadien in het zonnetje voor de Lommerd.

Iedereen kan meedoen aan deze actie, die het Spijkerkwartier samen met Milieudefensie Arnhem organiseert. Je kunt zelf een schoon te maken plek inbrengen of ter plekke op de 24e maart samen met anderen een keuze maken. We zullen die ochtend een aantal voorstellen doen. Genoeg te kiezen dus. Wie gaan er dit keer bijvoorbeeld naar de taluds bij het Velperpoortstation? Daar is altijd grote voldoening te halen. Oftewel; er ligt veel zwerfvuil, dat na verwijdering een tijdlang afwezig blijft. Vorig haalden we daar maar liefst 25 doorgeknipte fietssloten van de helling... Ook de vele perkjes en de parkeerplaats achter de 1e wijkstraat leveren steevast volle zakken op.

We starten met een kopje thee of koffie en gaan vervolgens 1,5 a 2 uur zwerfvuil rapen. Een bakfiets haalt volle zakken op om uiteindelijk een foto te kunnen maken waarop de rapers de oogst tonen. En dan, daarna, genieten van een wijk die weer een stukje schoner is.

Doe je mee?
Zin om mee te helpen? Meld je aan via arnhem@milieudefensie.nl. De organisatie zorgt voor grijpers en afvalzakken.