Nieuws

Binnenstad autoluw: Ja graag!

Binnenstad autoluw: Ja graag!

17 december 2017

Op zaterdag 16 december 2017 nam Milieudefensie Amersfoort deel aan een actie om de binnenstad van Amersfoort autoluw te maken.

De binnenstad van Amersfoort is prachtig! Een voorbeeld van een stad die er in geslaagd is om een groot aantal historische plekken te behouden. En terecht iets waar iedere Amersfoorter trots op mag zijn!

Daarom is het eigenlijk vreemd dat in die historische binnenstad nog zoveel auto's rondrijden. Wat zou het niet fantastisch zijn als die er niet, of in veel kleinere aantallen zouden zijn! Dat voetgangers ongestoord over de Muurhuizen, de Kamp en de Singels kunnen lopen. Dat is de reden waarom Milieudefensie Amersfoort één van de initiatiefnemers is van de actie Binnenstad Autoluw: Ja graag!

Op zaterdag 16 december werd als aftrap de winkels van De Kamp bezocht en werd aan winkeliers die hier enthousiast voor zijn een raambiljet overhandigd.

We hopen dat de raambiljetten de gemeente overtuigen dat er een groeiende steun is voor maatregelen om autoverkeer uit de binnenstad te weren!